GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriMeteoroloji uyardı! Yağmur, kar, fırtına ve don geliyor!
Meteoroloji uyardı! Yağmur, kar, fırtına ve don geliyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşeceğini, birçok bölgede kuvvetli yağış, yoğun kar, fırtına ve buzlanma beklendiğini açıkladı.
ANKARA (İGFA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 Aralık Pazar gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı.
Buna göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu hava etkili olacak. Marmara’nın güney ve doğusu (Bilecik hariç), Orta Karadeniz kıyıları, Kütahya, Eskişehir, Giresun, Trabzon, Şanlıurfa çevreleri ile İzmir’in kuzey kesimlerinde yağmur ve sağanak beklenirken; Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu (Malatya hariç), Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Ankara, Çankırı ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor.
Yağışların; Batı Karadeniz (Sinop hariç), Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Rize, Ağrı, Iğdır, Muş, Batman, Mardin, Siirt çevreleri ve Artvin kıyılarında kuvvetli yağış ve yoğun kar şeklinde olması beklenirken, hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normallerinin altına düşeceği, kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don, İç Anadolu’da ise pus ve yer yer sis görüleceği tahmin edildi.
Rüzgar; Marmara ve Batı Karadeniz kıyıları ile Orta ve Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden 40-60 km/saat hızla kuvvetli esecek.
Meteoroloji, kuvvetli yağış, fırtına ile buzlanma ve don riskine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması çağrısında bulundu.
-
Uludağ’da kar voleybolu şöleni başladı -
Manisa Gördes’te üreticinin yüzü güldü... Fideler bereketli toprakla buluşuyor -
İzmitli miniklerden ulu çınarlara anlamlı ziyaret -
Dünya hayalini Kocaeli Büyükşehir’le gerçekleştirdi -
İstanbul'da Japonya rüzgârı -
Türkiye’nin toplam Sera Gazı Emisyonu 2024’te 584,5 milyon ton CO2 eşdeğerine ulaştı -
Keşan’ın gururu Vera’dan gururlandıran başarı -
Ankara Büyükşehir itfaiyesi gücünü artırıyor

