EKONOMİ
EKONOMİ HaberleriMerkez'den döviz dönüşüm desteğine süre uzatımı
Merkez'den döviz dönüşüm desteğine süre uzatımı
Firmaların yurt dışı kaynaklı dövizlerini Türk Lirasına çevirmesini teşvik eden destek uygulamasının süresi 31 Temmuz 2026’ya kadar uzatıldı.
ANKARA (İGFA) - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından hazırlanan ve bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan yeni tebliğle, firmalara yönelik döviz dönüşüm desteğinde süre uzatımına gidildi.
“Firmaların Yurt Dışı Kaynaklı Dövizlerinin Türk Lirasına Dönüşümünün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ”de yapılan değişikliğe göre, daha önce 30 Nisan 2026 olarak belirlenen uygulama süresi 31 Temmuz 2026’ya kadar uzatıldı.
Söz konusu düzenleme, ihracatçı ve döviz geliri elde eden firmaların yurt dışından sağladıkları dövizleri Türk lirasına çevirmelerini teşvik etmeyi amaçlıyor. Uygulama kapsamında firmalara, belirlenen şartlar dahilinde finansal destek sağlanıyor.
-
İzmir Zübeyde Hanım Huzurevi sakinlerinden hayat tavsiyeleri -
Antalya'da kalplere dokunan buluşma -
Trabzon'da Yomra’ya modern yaşam alanı kazandırılacak -
DSİ’nin sulama hattı üreticiyi mağdur etti... Keşan'da tarlalar köstebek yuvasına döndü -
Doğal mücadelede yeni hamle... 51 bin keklik ve sülün doğaya salınacak -
Kocaeli'de akvaryum bir hafta daha ücretsiz -
Beylikdüzü'nde babalara özel keyifli buluşma -
Yapay zeka aramaları GEO'yu dijital pazarlamanın yeni gündemi haline getirdi... İşte Türkiye'nin en iyi GEO Ajansları

