EKONOMİ
EKONOMİ Haberleri'Merkez' faizi indirdi!
'Merkez' faizi indirdi!
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 46’dan yüzde 43’e indirilmesine karar verdi. Banka, 1 hafta vadeli repo ihale faiz oranını 300 baz puan indirdi.
ANKARA (İGFA) - Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Başkan Yaşar Fatih Karahan başkanlığında toplandı.
Kurul, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 46'dan yüzde 43'e indirilmesine karar verdi.
Kurul ayrıca, Merkez Bankası gecelik vadede borç verme faiz oranını yüzde 49'dan yüzde 46'ya, gecelik vadede borçlanma faiz oranını ise yüzde 44,5'ten yüzde 41,5'e indirdi.
Bankadan yapılan duyuruda, dezenflasyon sürecine olası etkilerinin de yakından takip edildiği kaydedilirken, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının dezenflasyon süreci açısından risk unsuru olmaya devam ettiği belirtildi.
-
Fatih’te son durum: 1 ölü, 10 yaralı! -
Bayram dönüşü yoğunluğu -
Yerli patent başvuruları 11 binin üzerine çıktı -
Fatih’teki bina çökmesi: Doğal gaz kaynaklı olma ihtimali düşük -
Manisa’da hurda ve sahipsiz araçlar MKE’ye sevk edildi -
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan helikopter kazasındaki şehitlere taziye mesajı -
Sakarya Büyükşehir Akademi’de yeni dönem başlıyor -
Manisa'da personele güvenli çalışma eğitimi verildi

