meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

MEME KANSERİ'NE DİKKAT ÇEKİLDİ.!

MEME KANSERİ

Meme Kanseri Farkındalık Ayı Kapsamında Bilgilendirme Semineri Gerçekleştirildi

Şafak ÇEKVER

EDİRNE / UHA -Ülkemizde her yıl 1-31 Ekim tarihleri arasında “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında etkinlikler gerçekleştirilmektedir. İlimizde de bu kapsamda çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmekte olup; Edirne Valisi Sayın Ekrem CANALP’ in eşi Hanımefendi Dr.Ayten CANALP’in öncülüğünde İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı işbirliği ile 26.10.2021 tarihinde ETSO konferans salonunda meme kanseri ile ilgili bilgilendirme semineri gerçekleştirilmiştir.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından İl Sağlık Müdürümüz Uz.Dr.Mustafa İshak YILDIRIM’ın açılış konuşmalarıyla başlayan program, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr.Selma HEVES YILMAZ’ın “Kanser Taramaları ve KETEM İşleyişi” ile ilgili sunumu ile devam etmiştir. Program, Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesinde görevli Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Melda CANBAZ’ın meme kanseri ile ilgili bilgilendirme sunumunun arkasından toplu fotoğraf çekimi ile sona ermiştir.
 
Programın gerçekleştirildiği ETSO binası girişinde Sağlık Bakanlığımız tarafından hazırlanıp illere gönderilen fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisi açılmıştır. Ayrıca oluşturulan stantlarda katılımcılara Kendi Kendine Meme Muayenesi, KETEM ve meme kanseri taramaları ile ilgili broşürler dağıtılmış ve afişler sergilenmiştir. Konu ile ilgili farkındalık oluşturması açısından pembe renkli fular ve kurdeleler dağıtılmıştır.
 
Programın bitiminde katılımcılar topluca Edirne Saraçlar Caddesi üzerinde açılan Meme Kanseri Farkındalık Standını ziyaret etmişlerdir. Bu standımızda da vatandaşlarımıza konuya ilişkin broşürler dağıtılmış, afişler sergilenmiş ve farkındalık oluşturması amacıyla pembe renkli fular ve kurdeleler dağıtılmıştır. Hedef grupta olan vatandaşlarımız taramalarını yaptırmak üzere KETEM’e davet edilmişlerdir.



Anahtar Kelimeler: KANSERİ' DİKKAT ÇEKİLDİ.!
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi