EĞİTİM
EĞİTİM HaberleriManisa Büyükşehir personeline yapay zekâ eğitimi
Manisa Büyükşehir personeline yapay zekâ eğitimi
Manisa Büyükşehir Belediyesi, yönetici ve personelin dijital yetkinliklerini artırmak amacıyla ‘Yapay Zekâ ve Veri Yönetimi’ eğitimi düzenledi. İki oturum halinde gerçekleştirilen programda katılımcılar, yapay zekâ teknolojilerinden veri analizine kadar geniş bir yelpazede teknik ve pratik bilgi edindi.
MANİSA (İGFA) - İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı koordinesinde Atatürk Gençlik Merkezi’nde düzenlenen eğitimi, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) uzman eğitmeni Kadir Efe Oruç verdi. Genel Sekreter Yardımcısı Pınar Mine Hacıalibeyoğlu’nun da takip ettiği ve yaklaşık 300 personelin katıldığı program, interaktif bir formatta sürdürüldü.
Eğitimin ilk bölümünde makine öğrenmesi ile derin öğrenme arasındaki farklar, görüntü işleme sistemleri ve büyük dil modellerinin çalışma yapısı uygulamalı olarak anlatıldı. Arama motorları ile yapay zekâ tabanlı dil modellerinin karşılaştırmalı analizinin yapıldığı oturumda, teknolojinin güncel trendleri ve geleceğe yönelik öngörüler paylaşıldı.
İkinci oturumda teorik bilgiler pratiğe döküldü. Katılımcılar, 3 milyon satırdan oluşan dev bir veri seti üzerinde Google Colab ortamında kodlama uygulaması yaptı. Müşteri görüşlerinin yapay zekâ destekli istatistiksel yöntemlerle analiz edildiği çalışmada, elde edilen çıktıların kurumsal karar alma süreçlerine nasıl entegre edilebileceği somut örneklerle gösterildi.
Eğitimin son bölümünde ise yapay zekânın yerel yönetimlerdeki başarılı uygulama örneklerine odaklanıldı. Dijital ikiz teknolojileri, ulaşım ve çevre yönetimi gibi alanlardaki güncel projeler katılımcılara tanıtıldı. Program, teknoloji kullanımı ve yapay zekâ etiği üzerine yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.
-
810 milyon TL’lik vurgun ortaya çıkarıldı -
STRATCOM 2026 tamamlandı... İletişim Başkanı Duran’dan 'daha adil dünya' vurgusu -
Manisa sağanak yağışa karşı seferber -
Kayseri Talas'ta yatırımlara 35 milyonluk kaynak -
Balıkesir'de 'minik kalp'lerden 'büyük çınar'lara ziyaret -
BASKİ Manyas’ta yıllanmış içme suyu hattını yeniledi -
ASFİM’de çocuklar ‘Eğitsel Oyunlar’ ile öğreniyor -
İzmir'de Başkan Tugay önlüğü giyip, mutfağa girdi... Yemekler Başkan Tugay'dan

