YAŞAM
YAŞAM HaberleriMaltepe’den İstanbul’un hafızasına yolculuk
Maltepe’den İstanbul’un hafızasına yolculuk
İstanbul Maltepe Belediyesi, Maltepelileri İstanbul’un tarihi noktalarıyla buluşturan ücretsiz gezi programlarını sürdürüyor. Katılımcılar, Çubuklu Siloları ve Yoros Kalesi’ni gezerek hem geçmişe tanıklık etti hem de eşsiz panoramik manzaranın keyfini çıkardı.
İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Maltepe Belediyesi’nin kent kültürünü yaygınlaştırmayı hedefleyen ücretsiz gezi programları kapsamında düzenlediği turda, Maltepeliler İstanbul’un önemli tarihi ve kültürel noktalarını keşfetme fırsatı buldu.
Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi önünden hareketle gezinin ilk durağı, Beykoz’da bulunan Çubuklu Siloları oldu. Eski endüstriyel siloların restore edilerek müze, sergi ve atölye alanlarına dönüştürüldüğü kompleks, katılımcılardan büyük ilgi gördü.
Sanat ve kültürle yeniden hayat bulan alan, modern kent yaşamıyla endüstriyel mirası bir araya getiren örnek projelerden biri olarak dikkat çekti. Rehber eşliğinde gerçekleştirilen turda, eski siloların stratejik önemi ve tarihsel süreçteki rolü ve sonrasında kültür noktasına dönüştürülerek İstanbullulara kazandırılma süreci anlatıldı.
Programın ikinci durağında ise Anadolu Kavağı’nda yer alan ve İstanbul Boğazı’nın Karadeniz’e açılan noktasında konumlanan Yoros Kalesi ziyaret edildi.
Katılımcılar, tarihi Bizans dönemine uzanan kalede hem geçmişe tanıklık etti hem de eşsiz panoramik manzaranın keyfini çıkardı. Ücretsiz olarak sunulan gezi programları önümüzdeki günlerde farklı rotalarla devam edecek.
-
Çiftçilere 450 milyon liralık destek ödemesi -
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Meloni’ye tebrik -
Re'sen soruşturmada Melih Gökçek'in ifadesi alındı... Oğlu ve gelini de ifadeye çağrıldı -
Esenyurt’ta sahte dolar operasyonu! 2 milyon 890 bin dolar ele geçirildi -
Kocaeli Büyükşehir’den toplu ulaşımda bir devrim daha -
CHP Sözcüsü Sarı: Seçimlere müdahale ediliyor -
Tarihi Gediz Köprüsü yeniden hizmette -
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi Söğüt’te... Ertuğrul Gazi’nin türbesini ziyaret etti

