YURT HABERLER
YURT HABERLER HaberleriKütahya'da minik eller seramik hamuruyla buluştu
Kütahya'da minik eller seramik hamuruyla buluştu
Belediye Üniversite El Ele Kütahya İçin Güçlü Bir Geleceğe Projesi kapsamında, Kütahya Belediyesi Gündüz Çocuk Bakımevi öğrencileri, seramik hamurunu kalıplarla şekillendirdiler ve çini kuş figürü boyadılar.
KÜTAHYA (İGFA)- Çini sanatının gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli bir rol oynayacak olan Belediye Üniversite El Ele Kütahya İçin Güçlü Bir Geleceğe Projesi kapsamında Kütahya Belediyesi Gündüz Çocuk Bakımevi’nde ikinci etkinlik gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın da katıldığı etkinliğin ilk aşamasında öğrencilerimiz, Çini Sanatçısı ve Eğitmen Emine Arabacı, Proje Katılımcısı Burçin İlkme Çaltı ve Proje Danışmanlık Firma Yetkilisi Ali Asker Az ile birlikte Gündüz Çocuk Bakımevi öğretmenleri nezaretinde, minik eller kendilerine verilen seramik hamurlarıyla tanıştılar, kalıplarla seramik hamurundan şekiller oluşturdular. Etkinliğin ikinci kısmında ise öğrencilerimiz kendilerine verilen kuş figürünü boyadılar.
Etkinlikte birbirinden güzel ve farklı ürünler ortaya çıkarken, çocuklarımızın hayal gücü sanat ile buluştu.Çocuklarla birlikte olan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ise projenin, çini sanatının gelecek kuşaklara aktarılmasına önemli rol üsteleneceğini ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.
Etkinliğe Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Keziban Çolak, Etüt Proje Müdürlüğü personeli Şerife Acar ve Hümeyra Temel Düver ile birlikte Gündüz Çocuk Bakımevi öğretmenleri ve öğrencilerle, Çini Sanatçısı ve Eğitmen Emine Arabacı, Proje Katılımcısı Burçin İlkme Çaltı ve Proje Danışmanlık Firma Yetkilisi Ali Asker Az katıldı. Öğrenciler etkinlikten çok mutlu olduklarını ifade ederek keyifli ve üretken bir gün geçirdiler.
-
DİSK emeklileri Karabağlar’da tek yürek -
Segway Powersports 139. Kanton Fuarı'nda amiral gemisi modelleri Super Villain SX20T ve AT10 W MUD'u sergileyecek -
Başkan Genç'ten Trabzon Tanıtım Günleri teşekkürü -
Kent Orkestrası'ndan nostalji dolu Yeşilçam konseri -
Uluslararası Osmangazi Tarihi Kent Koşusu’nda bin 418 sporcu yarışacak -
Mersin Büyükşehir, emeklileri doğayla buluşturuyor -
Denizli Büyükşehir kentin turizm vizyonunu Antalya’da sergiledi -
ASAT’tan turizm bölgesinde gece mesaisi

