YAŞAM
YAŞAM HaberleriKütahya'da 1797 Mehmetçik yemin etti
Kütahya'da 1797 Mehmetçik yemin etti
Kütahya’da 2022’ye 3A uzun dönem yükümlü erler için Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda yemin töreni gerçekleştirildi.
KÜTAHYA (İGFA) - 1797 Mehmetçik, sancağın tanıtılması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende eğitimlerini tamamlayarak, Türk Bayrağı ve silah üzerine ellerini koyarak yemin etti.
Yemin töreninde konuşan Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, “Ecdadımızdan bizlere miras kalmış olan ant içme törenleri, milli birlik ve beraberliğimizin güçlendiği, vatana ve millete bağlılığın şeref sözü ile güçlendiği, ülkemiz için canımızı seve seve vereceğimizin haykırıldığı, çok önemli bir andır” diyerek, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na katıldıklarını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından, eğitimlerde başarılı olan erlere plaket ve hediyeleri il protokolü tarafından verildi.
Yemin törenine, Vali Ali Çelik, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı ve il protokolü ile birlikte yemin eden erlerin aileleri katıldı.
-
Bakan Gürlek: Mahkeme salonları siyaset arenası değildir -
Numan Kurtulmuş, KKTC-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu'nu kabul etti -
Kırklareli Emniyeti'ne yerli kriptolu telsiz sistemi kuruldu -
Denizli'de 5 bin TL emekli desteğinde son başvuru günleri -
Türk Anneler Derneği Bursa Şubesi’nden anlamlı iftar -
Bursa Olgunlaşma Enstitüsü'nden anlamlı sergi -
Bursa’da 3 milyon kaçak makaron ele geçirildi -
Bursa'da genç usta adaylarına uygulamalı eğitim

