YAŞAM
YAŞAM HaberleriKonya Selçuklu'da Müzeyyen Senar şarkıları yankılandı
Konya Selçuklu'da Müzeyyen Senar şarkıları yankılandı
Konya'da Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi Yetişkin Müzik Topluluğu tarafından Müzeyyen Senar Şarkıları Konseri düzenlendi.
KONYA (İGFA) - Selçuklu Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Sanat Akademisi gerçekleştirdiği etkinliklerle Selçuklu’nun sanat hayatına değer katmaya devam ediyor. Bu kapsamda akademide eğitim alan yetişkin müzik korosu, düzenlenen Müzeyyen Senar Şarkıları Konseri ile sanatseverlerle buluştu. Türk Sanat Müziği’nin önemli isimlerinden biri olan Müzeyyen Senar’ın hafızalarda yer edinen şarkılarının seslendirildiği konser, dinleyicilerden tam not aldı.
Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi’nin düzenlediği etkinliklerin Selçuklu’nun sanat hayatını renklendirdiğini ve vatandaşları sanata daha da yaklaştırdığını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Güzel Sanatlar Lisesi’nin açıldığının müjdesini vererek, "Konya'da sanata, müziğe, tiyatroya, kültüre ne kadar büyük önem verildiğinde hep birlikte inşallah göstermiş olacağız. Tekrar Sanat Akademimize, koromuza, solistlerimize, orkestramıza ve Mithat hocamıza teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum. Allah'a emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.
Başkan Pekyatırmacı ve konseri icra eden müzik korosu günün anısına çekilen fotoğraf karesinde yer aldı.
-
YOLGÖZLER, Marmara’nın önde gelen şirketleri arasına girdi -
Bahçeli’den 3 Ekim Türk Dünyası Günü mesajı -
III. Maarif Kongresi Kasım ayı sonunda Ankara'da -
TEKNOFEST’te COP31 ve Sıfır Atık uygulamaları ilgi gördü -
TTB’den Soma’daki göçükte 5 işçinin ölümü sonrası sert tepki -
Motorine 2,22 lira indirim geliyor -
Kılıçdaroğlu’ndan Mersin’de ziyaretler -
Haşhaş alım fiyatları belli oldu... Başvurular 30 Ekim’de sona erecek

