GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriKonaklama ve yiyecek hizmetinde artış
Konaklama ve yiyecek hizmetinde artış
TÜİK, Hizmet Üretim Endeksi'nde Mayıs ayı verilerini açıkladı. Buna göre hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 0,8, aylık ise yüzde 1,3 oranında artış kaydetti. Yıllık bazda en çok artış gösteren hizmet yüzde 5,9 ile konaklama ve yiyecekte olurken, ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 2,5 azaldı.
ANKARA (İGFA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayına yönelik Hizmet Üretim Endeksi verilerini açıkladı.
Hizmet üretim endeksi Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,8 arttı. Aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 2,5 ile mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 0,2 azalırken; konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 5,9, bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 4,6, gayrimenkul hizmetleri yüzde 0,4, idari ve destek hizmetleri ise yüzde 5,0 oranlarında artış kaydetti.
HİZMET ÜRETİM ENDEKSİ AYLIK YÜZDE 1,3 ARTTI
Hizmet üretim endeksi Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1,3 arttı. Aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 1,3 artarken, konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 0,4, bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 0,5, gayrimenkul hizmetleri yüzde 6,5, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 2,6, idari ve destek hizmetleri ise yüzde 0,7 artış kaydetti.

-
Bursa’da Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli işaret dili öğrendi -
GA-ASI, MQ-9B uçuşları için yer kontrol istasyonunu uyarlıyor -
Bursa İnegöl’e sağlık ve eğitim alanında iki yeni yatırım... Bağış protokolleri imzalandı -
Bursa POMEM’de 475 yeni polis adayı mezun oldu -
Balıkesir’de Manyas-Susurluk yol çalışması başladı -
CHP Balıkesir eski milletvekili Orhan Sür'e TBMM'de son görev... Mutlak butlan sonrası ilk kez karşılaştılar -
Başkan Özarslan: Kararımın merkezinde Keçiören, Ankara ve aziz milletim var -
Ordu'da Millet Düzü’nde ilk asfalt serildi

