YAŞAM
YAŞAM HaberleriKocaeli'nin misafirlerine 'takı' kursu
Kocaeli'nin misafirlerine 'takı' kursu
Kocaeli'de Barınma ve Konaklama Merkezi'nde misafir edilen vatandaşlara yönelik takı yapım teknikleri kursu açıldı.
KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Barınma ve Konaklama Merkezinde misafir edilen vatandaşlara yönelik Türkiye’ye rol model olacak bir projeye daha imza attı.
Merkezden faydalanan vatandaşların hayata tutunmasını sağlayacak bir değer elde edebilmeleri için hobi kursları açıldı. Proje hizmet verdiği alan bakımından Türkiye’de ilk defa gerçekleştiriliyor. Aktif bir biçimde faaliyet gösteren “takı yapım teknikleri” atölyesinden Büyükşehir’in Barınma Merkezinden hizmet alan vatandaşların yararlanması amaçlandı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yardım hizmet projelerinden biri olan Barınma ve Konaklama Merkezinde, evsiz kalmış veya acil vakalar karşısında kalıcı çözümler bulununcaya kadar barınma ihtiyacı olan vatandaşlar misafir ediliyor.
Barınma ve Konaklama Merkezi’nde misafir edilen vatandaşların hayata dâhil olmaları ve uyum sağlamaları önemseniyor. Bu bakımdan misafir edilen vatandaşlar hem meslek edinme hem de sosyalleşmek için takı yapım teknikleri kursunda eğitim almaya başladı. Vatandaşların atölyeden faydalanarak ürettikleri el emeği ürünlerin köy okullarındaki öğrencilere hediye edilmesi düşünülüyor.
-
Fatih’te son durum: 1 ölü, 10 yaralı! -
Bayram dönüşü yoğunluğu -
Yerli patent başvuruları 11 binin üzerine çıktı -
Fatih’teki bina çökmesi: Doğal gaz kaynaklı olma ihtimali düşük -
Manisa’da hurda ve sahipsiz araçlar MKE’ye sevk edildi -
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan helikopter kazasındaki şehitlere taziye mesajı -
Sakarya Büyükşehir Akademi’de yeni dönem başlıyor -
Manisa'da personele güvenli çalışma eğitimi verildi

