Kocaeli'de Tatarahmet Köyü Köprüsü yıkıldı, yenisi yapılıyor

Kocaeli

Kocaeli'de Tatarahmet Köyü Köprüsü yıkıldı, yenisi yapılıyor

Büyükşehir, İzmit ilçesi Bulduk Mahallesi ile Kandıra ilçesi Tatarahmet Mahallesini birbirine bağlayan köprüyü yeniliyor

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit ilçesi Bulduk Mahallesi ile Kandıra ilçesi Tatarahmet Mahallesini birbirine bağlayan grup yolu üzerindeki Tatarahmet Köyü Köprüsünü yeniliyor. Eski köprünün yıkım işlemlerini tamamlandı. Mevcut köprünün yoğun yağışlardan dolayı hasar görmesi sonrasında tehlike oluşturması sebebiyle yıkımı sonrasında yeni köprünün yapım çalışmalarına başlanacak. Yıkılma tehlikesi bulunan mevcut köprü Büyükşehir ekipleri tarafından araç ve yaya trafiğine kapatılmıştı.

BİRÇOK KÖYÜN BAĞLANTISINI SAĞLIYOR

Birçok köyün bağlantısını sağlayan ve risk altında olan köprü yıkılmasının ardından yerine 18×4 metre köprü açıklığı bulunan 13 adet 75 santim yüksekliğinde öngerilmeli prefabrik kiriş kullanılarak yeni bir köprü inşa edilecek. Proje kapsamında 100 ton donatı çeliği, 620 metreküp C30/37 hazır beton kullanılacak. Ayrıca 900 metreküp moloz taş inşaatı ve 800 metrekare harçlı pere imalatları da yapılacak.