meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Kocaeli'de ıhlamur zamanı

Kocaeli

Kocaeli'de ıhlamur zamanı

Büyükşehir’in kentin dört bir yanına diktiği ıhlamur ağaçları çiçek açtı. Hoş kokulu ıhlamur ağaçları kent sakinleri tarafından toplanmaya başlandı

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kentin dört bir yanına diktiği ıhlamur ağaçlarının eşsiz kokusu kent sakinlerini mest ediyor. Kocaelililer, güçlü ve sakin ıhlamur kokusuyla yürüyüş yapma zevkini yaşarken ağaç dallarına zarar vermeden ıhlamur toplayarak kışa hazırlık yapma imkanı buluyor. Yaklaşık bin yıllık ömürleri olan ıhlamur ağaçları kentin güzelliğine de güzellik katıyor.

ÜŞÜTMEYE VE STRESE BİREBİR

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından şehrin birçok noktasına dikimi gerçekleştirilen ve yaz aylarında çiçekleri açan ıhlamur ağaçları mis kokusuyla fark ediliyor. Soğuk algınlığından stresi azaltmaya kadar çok sayıda faydası bulunan ıhlamuru vatandaşlar dalından topluyor. Ancak vatandaşların ıhlamur toplarken dallara zarar vermemeye özen göstermesi gerekiyor.

KURUTULUNCA KIŞA HAZIR

Vatandaşlar tarafından haziran ve temmuz aylarında toplanan ıhlamurlar, kurutularak kışa hazır hale getiriliyor. Olgunlaşan ıhlamur çiçeklerinin uzmanlar tarafından öğlen saatlerinde toplanması ve gölgede kurutulması tavsiye ediliyor.



Anahtar Kelimeler: kocaeli'de ıhlamur zamanı
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi