Kocaeli'de Büyükşehir destekliyor, üretim artıyor

Kocaeli

Kocaeli'de Büyükşehir destekliyor, üretim artıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, yerli üretimi milli bir mesele kabul ettiklerini her fırsatta belirtiyordu. Bu anlamda yapılan destekleri ziraat odası başkanları değerlendirdi, üreten, yetiştiren herkesin yanında olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür edildi.

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimin devam etmesi ve katma değeri yüksek ürünler yetiştirmeye teşvik ettiği çiftçilerin gelir düzeyini arttırmak için yaptığı desteklemelere devam ediyor. Tarımsal kalkınma için seradan tohuma, gübreden mazota kadar birçok alanda çiftçiye destek veren Büyükşehir Belediyesi, 6 yıllık süreçte çiftçilere yönelik yürütülen 83 destekleme projesini hayata geçirdi. Üreticilere 1 milyar TL değerinde destek veren Büyükşehir, Kocaeli’de tarımın her geçen gün güçlenmesini sağlayacak proje ve hizmetlerine devam edecek.

SAHADAN MEMNUNİYET SESLERİ GELİYOR

İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçiye verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İzmit ve Başiskele ilçelerimizde ziraat odamıza 7 bin üye kayıtlı. Bunların 3.500 tanesi ÇKS’den (Çiftçi Kayıt Sistemi) yararlanıyor. Bu üyelerimizin meyve, fındık, bitkisel üretim ve hayvancılık dallarında tarımsal faaliyetleri var. Bu üreticilerimiz Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal ürünlerin her kaleminde verdiği destekle ayakta kalıyor. Gübre, akaryakıt, tohum desteğinin yanında eğitim de veriliyor. Biz de sahada olduğumuz için çiftçinin sürekli memnuniyetini duyuyoruz.

Büyükşehir Belediyesi’nin desteklerinin artarak devam etmesini istiyoruz. Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın’a verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Biz Büyükşehir Belediyesi’nden memnunuz, Allah razı olsun. Aromatik bitkilerde para getirisi olan ürünlerde her türlü imkânı sağlıyor ama biz üretici bulmakta zorlanıyoruz. Bazı belediyeler toplu iğne bile vermiyor. Kocaeli’de tüm tarımsal faaliyetlerde Büyükşehir Belediyesi’nin izi var” dedi.

“KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR GİBİSİ YOK”

Kartepe Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Türker ise, “Türkiye’nin dört bir yanını geziyorum. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçiye yaptığı destekler başka hiçbir yerde yok. Türkiye’de en çok tarım Konya’da yapılıyor. Oradaki ziraat odasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteklerini anlattığımda çok şaşırıyorlar. Tahir Başkanımız bir anne ve babanın evladına yaklaştığı gibi çiftçimizim ne ihtiyacı varsa karşılıyor. Çiftçimiz için yapılması gereken ne varsa başkanımıza ilettiğimizde asla geri çevirmiyor” dedi.

Karamürsel Ziraat Odası Başkanı Memduh Birinci, “Büyükşehir Belediyesi'nin çiftçiye yaptığı desteği şu anda hiçbir belediye yapmıyor. Çiftçilerimizden yapılan desteklere güzel geri dönüşler alıyoruz. Hatta soruyorlar bu sene de olacak mı diye? Geçtiğimiz günlerde Balıkesir’den aradılar beni. ‘Karamürsel Ziraat Odası olarak mazot desteği veriyorsunuz’ dediler. Ben de Büyükşehir Belediyesi’nin bir projesi olduğunu söyledim. Genel manada çiftçimiz aldığı destekten çok memnun. Çünkü sadece bir kalem değil çiftçiye dönük çok fazla destek var. Çiftçimiz de memnun biz de memnunuz” dedi.

“SAYMAKLA BİTMEZ, ANLATSAM KİTAP OLUR”

Kandıra Ziraat Odası Başkanı Erdal Çetin de şöyle konuştu: “Biz desteklerden çok memnunuz. Kocaeli'de Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı 12 bin üye var. Bunun 9 bin tanesi Kandıra’da. Şimdiye kadar yaptıkları için kendisine teşekkür ediyoruz. Sağ olsun bizi hiç kırmıyor. Her ihtiyacımızda ve sorunumuzda yanımızda. Hiçbir zaman elimiz boş dönmedik. O anda olmaz dediklerini tekrar gelip yaptı; Araman'daki sulama havzası gibi. Destekleri saymakla bitmez. Eğer anlatırsam kitap olur. Tabi ki devamını bekliyoruz. Tahir başkanımız ‘Gerekirse bütün yatırımları durdurur, tarıma destek veririm. Biz bu ülkeyi tarımla ayağa kaldırdık. Üretmezsek aç kalırız der.’ Kendisine desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.”



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi