YURT HABERLER
YURT HABERLER HaberleriKocaeli İzmit'te aronya fidanı dağıtılacak
Kocaeli İzmit'te aronya fidanı dağıtılacak
İzmit Belediyesi tarafından “İzmit Kırsalında Alternatif Ürünler” projesi kapsamında geçtiğimiz yıl adaptasyon çalışması yapılan ve bölgeye uyumlu olduğu belirlenen aronya meyve fidanları üreticilere dağıtılacak
KOCAELİ (İGFA)- İzmit Belediyesi geçen yıl, Emirhan Mahallesi’nde çiftçiye katma değeri yüksek alternatif bir gelir kaynağı oluşturmak amacıyla Alternatif Ürünler Bahçesi’nde aronya meyvesinin nero türünü toprakla buluşturmuştu.
Adaptasyon çalışması tamamlanan ve bölgeye uyumlu olduğunu belirlenen aronya meyve fidanları 10 Aralık Cuma günü daha önce başvuru yapan 5 üreticiye toplamda bin fidan olarak yüzde 90 hibe olarak dağıtılacak.
Yapılan çalışmalara göre 2’nci yıl meyve vermesi beklenen aronya, üçüncü yılda ağaç başına ortama 5 kg meyve verecek olup maksimum verime 5’inci yılında 15-20 kg meyve ile ulaşıyor. Hastalık ve zararlılara dayanıklı bir bitki olan aronya, su isteği dışında ekstra bakım istemiyor. Piyasada 70-100 TL gibi bir fiyatla satılan aronya, diğer meyve türleriyle karşılaştırıldığında gerek değeri gerekse bakımının kolay olması nedeniyle İzmit’te alternatif ürün kapsamında ilk sırada yer alıyor.
-
Türk sinemasının usta ismi Kadir İnanır hayatını kaybetti -
Sakarya'da Altın Çark Gençlik Şöleni Poyrazlar’da gerçekleştirildi -
Özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarına öğretmen atamaları belli oldu -
Kocaeli'den sorumsuz davranışlara karşı duyarlılık çağrısı -
Türkiye’nin ilk yerli kalp-akciğer makinesiyle ilk ameliyat başarıyla gerçekleştirildi -
Manisa Büyükşehir’den birlik beraberlik tenceresi -
Beş teknolojik atılım... Huawei, yeni nesil şebeke oluşturucu ESS Platformu LUTERRA®'yı piyasaya sürdü -
TÜBİTAK Fen Lisesi ilk mezunlarını verdi

