YURT HABERLER
YURT HABERLER HaberleriKocaeli İzmit Belediyesi, yerel yönetimlerde kadınlara destek
Kocaeli İzmit Belediyesi, yerel yönetimlerde kadınlara destek
İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi tarafından, yerel yönetimler eliyle toplumda kadın erkek eşitliğinin sağlanması amacıyla hazırlanan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzaladı.
KOCAELİ(İGFA)- Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında finanse edilen Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER), Edremit Belediyesi ve Avrupa Yerel Demokrasi Ajansı (ALDA) tarafından yürütülen “Yerel Yönetimlerde Kadınları Güçlendiriyoruz” projesinin açılış toplantısı yapıldı. Video konferans yolu ile yapılan açılışın toplantısında , “Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı", projede yer alan tüm belediye başkanları ile hep birlikte imzalandı.
Toplantıda konuşan Hürriyet, “Kadınlara dönük politikalarda somut adımlarla ilerliyoruz. Dünyanın hemen hemen her ülkesinde kadınlar yaşamlarının her alanında şiddete ve ayrımcılığa maruz kalıyor. Türkiye’de de kadına yönelik şiddet, insan ihlalidir. Bunun da sebebi toplumsal cinsiyet eşitsizliği" dedi.
-
Deprem şehri Sakarya’da mahalle bazlı ilk dönüşüm -
Ümit Özdağ’dan Diyarbakır’daki Kürtçe tabelalarla ilgili suç duyurusu -
Cevdet Yılmaz: Hedefimiz Türkiye Yüzyılı’nı bilim ve teknolojinin yüzyılı yapmak -
Bursa Nilüfer’de huzurevi sakinleri yaza piknikle veda etti -
Bakan Ersoy açıkladı: Deprem bölgesinde kültürel mirasa 34 milyar TL'lik yatırım -
Keşan TSO’dan TPAO’nun Trakya projesine “acele kamulaştırma” tepkisi -
26. Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası heyecanı için geri sayım -
MSB’den Meis, GKRY ve Mekke Savunma İttifakı açıklaması

