KÜLTÜR SANAT
KÜLTÜR SANAT HaberleriKocaeli Büyükşehir’le çamurdan sanata giden yolculuk
Kocaeli Büyükşehir’le çamurdan sanata giden yolculuk
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı SEKA Kâğıt Müzesi bünyesinde gerçekleştirilen “Çamurdan Sanata” eğitim programının ikinci dönemi başladı. Çömlek atölyesinde düzenlenen eğitimlerde katılımcılar, çamurun sanata dönüşüm sürecini uygulamalı olarak öğreniyor.
KOCAELİ (İGFA) - Eğitim programı kapsamında katılımcılar, temel teknikler doğrultusunda çamuru şekillendirerek kendi tasarımlarını oluşturuyor.
Süreç boyunca ortaya çıkan eserler, gerekli aşamaların tamamlanmasının ardından fırınlanarak kalıcı hale getiriliyor. Toplam 4 hafta ve 4 ders olarak planlanan eğitim programı katılımcılara hem teorik hem de pratik bilgiler sunarken, üretim sürecine de aktif katılım imkânı sağlıyor.
Atölye çalışmaları sayesinde katılımcılar, bireysel yaratıcılıklarını ortaya koyarak kendi eserlerini sanata dönüştürüyor.
SEKA Kâğıt Müzesi’nde düzenlenen eğitim programı, kentin kültürel ve sanatsal yaşamına katkı sunmaya devam ediyor.
-
Antalya Finike’de takdir edilecek davranış! -
Pazaryeri Boncuğu’nda hasat vakti -
Mersin'de gençlere ücretsiz fiziki yeterlilik kursu -
Bisikletlilerin trafik güvenliğinde hedef sıfır can kaybı -
İstanbul Maltepe’de çocuklar kitapların sihirli dünyasıyla buluşuyor -
Bursa Emir Sultan Külliyesi’nde karpuz ikramı -
Denizli’de sürdürülebilir içme suyu için yeni yatırım -
Sakarya'da Doğu Çevre Yolu projesinin detayları ilk kez paylaşıldı

