EĞİTİM
EĞİTİM HaberleriKO-MEK ilçe sergileriyle el emeklerini görücüye çıkarıyor
KO-MEK ilçe sergileriyle el emeklerini görücüye çıkarıyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren KO-MEK’in her yıl büyük ilgi gören ilçe sergileri bu yıl da kapılarını açıyor. “Biz Birlikte Türkiye’yiz” temasıyla başlayacak olan sergiler, Türkiye’nin kültürel zenginliğini ve birlik ruhunu gözler önüne serecek. İlk sergi 7 Nisan Salı günü Kartepe ilçe sergisiyle başlayacak.
KOCAELİ (İGFA) - KO-MEK kursiyerlerinin yıl boyunca büyük emek vererek hazırladığı el emeği göz nuru ürünler, bu yıl Türkiye’nin 7 bölgesinin tarihi ve kültürel özelliklerini yansıtacak şekilde ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Her bir eser, Anadolu’nun farklı coğrafyalarına ait izleri taşıyarak adeta kültürel bir yolculuk imkânı sunacak.
7 BÖLGE ARASINDA MOTİFLER İLE YOLCULUK
Sergilerde; geleneksel el sanatlarından yöresel motiflere, geçmişten günümüze uzanan kültürel değerler modern dokunuşlarla harmanlanarak sergilenecek. Kursiyerlerin özverili çalışmalarıyla hazırlanan ürünler, hem sanatın hem de birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini yansıtacak.
SERGİ AÇILIŞINDA MÜZİK FESTİVALİ SUNACAKLAR
KO-MEK ilçe sergileri, vatandaşları Türkiye’nin dört bir yanını keşfetmeye davet ederken, aynı zamanda kültürel mirasın yaşatılmasına da katkı sunacak.
KO-MEK müzik grubu eğitmenlerinin sahne alacağı açılışlarda 7 bölgeden birbirinden güzel eserler seslendirilecek.
KARTEPE İLÇE SERGİSİ İLE HEYECAN BAŞLIYOR
İlkbaharın gelişiyle birlikte sergi salonlarını KO-MEK kursiyerlerinin rengârenk ürünleriyle süsleneceği ilçe sergilerine 7 Nisan Salı günü Kartepe ilçe sergisiyle başlanacak.
Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan ilk sergi saat 11.00’de başlayacak.
-
Antalya Finike’de takdir edilecek davranış! -
Pazaryeri Boncuğu’nda hasat vakti -
Mersin'de gençlere ücretsiz fiziki yeterlilik kursu -
Bisikletlilerin trafik güvenliğinde hedef sıfır can kaybı -
İstanbul Maltepe’de çocuklar kitapların sihirli dünyasıyla buluşuyor -
Bursa Emir Sultan Külliyesi’nde karpuz ikramı -
Denizli’de sürdürülebilir içme suyu için yeni yatırım -
Sakarya'da Doğu Çevre Yolu projesinin detayları ilk kez paylaşıldı

