GÜNDEM
GÜNDEM Haberleri"Klondike" Fribourg Film Festivali'nden 3 ödülle döndü
"Klondike" Fribourg Film Festivali'nden 3 ödülle döndü
Maryna Er Gorbach’ın yönetmenliğini, Mehmet Bahadır Er’in ortak yapımcılığını üstlendiği Ukrayna-Türkiye ortak yapımı ‘Klondike’ filmi Fribourg Film Festivali’nde Uluslararası Yarışma En İyi Film, Gençlik Jürisi Mansiyon ve Film Eleştirmenleri En İyi Film ödüllerine layık görüldü.
İSTANBUL (İGFA)- İsviçre’nin Fribourg kentinde bu yıl 36.sı düzenlenen ve Locarno Film Festivali Direktörü Giona A. Nazzaro, Afgan Yönetmen Sahra Mani, Arnavut müzisyen Elina Duni ve Angola’dan film yapımcısı Jorge Cohen’ den oluşan Frigborg Film Festivali’nin Uluslararası Uzun Metraj Film Jürisi gerekçeli kararını; “Genç ve çekici bir ses tarafından yönetilen, yazılan ve düzenlenen başarılı ve güçlü bir film. Maryna Er Gorbach’ın yakın gelecekte uluslararası sinemada önemli bir rol oynayacağına ve bu şaşırtıcı ve dikkat çekici eserde yer alan vaatleri yerine getirmeye devam edeceğine inanıyor. Gerçekleşmek üzere olan bir savaşın kasvetli tasvirinin titiz bir şekilde işlenmesi ve insan doğasının karmaşasını anlama konusundaki şefkatli yaklaşımı nedeniyle, Maryna Er Gorbach'ın Klondike filmini oybirliğiyle Grand Prix’e layık gördü.” Şeklinde açıkladı.
Yönetmen Maryna Er Gorbach ile filmin ortak yapımcılığını üstlenen Mehmet Bahadır Er, törene birlikte katılırken; törende Maryna Er Gorbach saldırı altındaki ülkesinde ülkesini savunan Ukraynalı sanatçılara dikkat çekti.

TÜRKİYE PRÖMİYERİ 41. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ'NDE
“Klondike”, Türkiye prömiyerini 8-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan 41. İstanbul Film Festivali’nin “Ulusal Yarışma” bölümünde yapacak. 14 Nisan’da gerçekleşecek olan gösterim ekip katılımıyla gerçekleşecek.
Ukrayna Devlet Film Ajansı, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve TRT 12 Punto ortak yapımı “Klondike” Ukrayna – Rusya sınırında yaşayan, köyü ayrılıkçı gruplar tarafından kuşatılmış olmasına rağmen evini terk etmeyi reddeden hamile bir kadının hikayesine odaklanan film, sivil bir yolcu uçağının 17 Temmuz 2014’de Ukrayna’da düşürülmesi olayını da beyaz perdeye taşıyor.
-
810 milyon TL’lik vurgun ortaya çıkarıldı -
STRATCOM 2026 tamamlandı... İletişim Başkanı Duran’dan 'daha adil dünya' vurgusu -
Manisa sağanak yağışa karşı seferber -
Kayseri Talas'ta yatırımlara 35 milyonluk kaynak -
Balıkesir'de 'minik kalp'lerden 'büyük çınar'lara ziyaret -
BASKİ Manyas’ta yıllanmış içme suyu hattını yeniledi -
ASFİM’de çocuklar ‘Eğitsel Oyunlar’ ile öğreniyor -
İzmir'de Başkan Tugay önlüğü giyip, mutfağa girdi... Yemekler Başkan Tugay'dan

