meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

KKTC Girne ile Ankara arasında bilimsel iş birliği protokolü

KKTC Girne ile Ankara arasında bilimsel iş birliği protokolü

KKTC Girne ile Ankara arasında bilimsel iş birliği protokolü

Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, iki üniversite arasında kurumsal iş birliği için hazırlanan protokole törenle imza attı.

KKTC (İGFA) - Girne Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi eğitim, öğretim ve bilimsel çalışmalarda iş birliği yapmak üzere protokol imzaladı. Protokolü, Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Girne Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleştirilen törenle imzaladı.

Protokol kapsamında iki üniversite arasındaki işbirliğini özendirmek, ilişkileri desteklemek, geliştirmek ve bu kapsamda gerektiğinde öğretim üyesi görevlendirilmesine ilişkin usul ve esasları belirlenmesi amaçlanıyor.

Protokol, ayrıca araştırmacı ve bilimsel yayın değişiminden ortak araştırmaların yapılmasına kadar geniş bir çerçeveyi kapsıyor.

Törende konuşan Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, üniversite olarak bilimsel yayın ve araştırma yapılmasına da önem verdiklerini belirterek, bugün yüzde 35’i uluslararası olmak üzere toplam 3 bin 900 öğrenci ve 300 öğretim görevlisi ile eğitim ve öğretime devam edildiğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Salihoğlu, faaliyetlerinde başka üniversitelerle de işbirliğine önem verdiklerini anımsatarak, Ankara Üniversitesi’ne, imzalanan protokol için teşekkür etti.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi