Kızılderililerin şifalı meyvesini Bursa'dan dünyaya satıyor

Kızılderililerin şifalı meyvesini Bursa

Kızılderililerin şifalı meyvesini Bursa'dan dünyaya satıyor

Kansere karşı etkisiyle bilinen, Kızılderililer tarafından soğuk algınlığı tedavisinde kullanılan, sağlığa etkileri nedeniyle ‘süper meyve’ olarak adlandırılan şifalı ‘aronya’ bitkisi, Türkiye’de de üretiliyor.

BURSA (İGFA) - Aylin Kalafatoğlu tarafından Dr. Aronia markasıyla piyasaya sunulan aronya içerikli ürünler, hem Türkiye’den hem de dünyadan büyük ilgi görüyor. Sirkeden tatlıya, içecekten tuza onlarca çeşit ürünle, Dr. Aronia, dünyada aronya içerikli en çok çeşide sahip olmasıyla da ilk sırada geliyor.

Aylin Kalafatoğlu, görünüşüyle orman meyvelerine benzeyen aronyanın bağışıklığı arttırdığı, enfeksiyonların tedavisinde kullanıldığını söyledi. Kansere karşı önleyici etkisiyle bilinen C Vitamini ve antioksidan kaynağı olan meyvenin ana vatanının Kuzey Amerika olduğuna dikkati çeken Kalafatoğlu, "Günümüzde en büyük üreticisi Polonya. Ayrıca bu bitki, Kızılderililer tarafından soğuk algınlığı tedavisinde kullanılmış.  Sağlığa olumlu etkileri nedeniyle de süper meyve olarak biliniyor” dedi.

8 yıl önce tarıma başlayan ilgisiyle bu alana yönelen Kalafatoğlu, aronya meyvesini tanımasıyla bu ilgisinin arttığını söyledi. Konuyla ilgili yaptığı saha çalışmasında Dr. Ariona’yı oluşturduklarını belirten Kalafatoğlu, "Sağlık açısından faydalarını öğrenince heyecanım daha da arttı. Polonya’dan getirdiğim aronya ürünlerini Türkiye’de nasıl üretirim diye düşünmeye başladım. Bunun üzerine Bursa’da fabrikada kendi ürünlerimizi üretmeye başladık. Tatlılar, içecekler, drajeler, sirke, tuz başta olmak üzere 20’den fazla ürünümüz var. Bu çeşitlilikle dünyada ilk sırada yer alıyoruz. Ekimden hasada, hasattan sofraya gelen sağlık ve şifa kaynağı süper meyve aronya çok seviliyor.  Ayrıca iş birliği modellerinin yurt içi ve yurt dışı satış kanallarını geliştiriyoruz. Bununla beraber aronya hakkında tüketiciye doğru bilgileri ulaştırmayı sağlıyoruz.” diye konuştu.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi