DÜNYA
DÜNYA HaberleriKıtlık endişesiyle gıda stoklamaya başladı
Dondurma satışları da yüzde 200 arttı.
Fransa'da halk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının 2021 boyunca süreceği endişesi ve kıtlığa neden olacağı korkusuyla gıda stokluyor.
Bilgi Kaynakları Şirketinin (IRI) açıkladığı verilere göre, Fransızlar, kıtlık ve stokların tükeneceği endişesiyle uzun süre muhafaza edilebilen dondurulmuş gıda ve konserve satın almaya yöneldi.
Stoklanan ürünler arasında en çok tütsülenmiş balık, et, kıyma, ekmek ve donmuş sebzelerin yanı sıra dondurma da yer alıyor.
Ülkede, kaz ciğeri satışları yüzde 50, tütsülenmiş balık satışları yüzde 28, şampanya satışları ise yüzde 20 arttı.
Fransızların 2021 yazının çok sıcak geçeceği beklentisi nedeniyle dondurma stoklamaya yöneldikleri bildirildi.
Dondurma ve dondurulmuş sebze ürünleriyle tanınan market zinciri Thiriet'in dondurma satışlarının yüzde 200 arttığı belirtildi.
Ülkede 2013'te yaşanan at eti skandalından sonra et tüketimi düşmüştü ancak Kovid-19 salgınından bu yana et satışında büyük artış gerçekleşmişti.
-
Kayseri Eski Sanayi'ye TOKİ'den yeni proje -
Erciyes Ankara'da Orta Asya'ya tanıtıldı -
Ormanya’da “Buz Devri” filmine rekor katılım -
Emek, sabır ve sanatın buluştuğu yıl sonu sergisi -
Kartepe'nin en hızlısı Sinan Soylu oldu -
Ordu Masa Tenisi Takımı 3. Lig’e yükseldi -
Z Doğa Derneği’nden Bursa Taşpınar Köyü’ne kütüphane desteği -
Bakan Çiftçi'den 111. dönem Kaymakam adaylarına tecrübe paylaşımı

