YAŞAM
YAŞAM Haberleri'Kaz Tandırı' Avrupalı girişimcilerin ilgisini çekiyor
'Kaz Tandırı' Avrupalı girişimcilerin ilgisini çekiyor
Kars – Ardahan yöresinin geleneksel yemeği ‘Kaz’ı, Avşar Kaz Tandır markası ile Avrupa'ya açarak markalaştıran iş insanı İlter Avşar, gastronomi dünyasını yeni lezzetlerle tanıştırıyor.
İSTANBUL (İGFA) - Gastronomi dünyasının yükselen değeri İlter Avşar, Kars-Ardahan yöresinin geleneksel yemeği Kaz etini markalaştırdı. Avşar Kaz Tandır markasıyla Avrupa’ya açılan iş insanı İlter Avşar, şimdi de gastronomi dünyasını yeni lezzetlerle tanıştırıyor.Kaz etinden ürettiği lahmacun olan Kazmacun ile dikkatleri çeken İlter Avşar, tatlı, pide, çorba ve mantıyı da kaz etiyle buluşturuyor.
Kars kazının tanınmasını ve tüketiminin artmasını sağlayan İlter Avşar’ın başarısı Avrupalı girişimcilerin radarına girdi. Almanya, İtalya, Fransa ve Kazakistan’dan gelen 20 işadamı Avşar Kaz Tandır markasıyla şube açmak üzere teklifte bulundu. Markalaştırdığı yöresel lezzetten taviz vermeyen ve bu nedenle şubeleşerek riske girmeyen İlter Avşar, tekliflere şimdilik sıcak bakmıyor.
“ŞUBE VERMİYORUZ AMA ÇİĞ KAZ DESTEĞİ SUNUYORUZ”
Avşar, “Şu an İstanbul’un Anadolu yakasında hizmet veriyoruz. Belki ileride kendimiz Avrupa yakasında şube açmayı düşünebiliriz ama yakın zamanlı tek planımız, Kars-Ardahan başta olmak üzere tüm kaz üreticilerinin pazar payını artırmak üzere, yeni lezzetler bularak kaz etini dünyaya tanıtmak” diye konuştu. İlter Avşar Avrupa ve Orta Doğu’dan gelen misafirlere kurutulmuş, tuzlanmış, çiğ kaz desteği sunarak gönderim yaptığını da ifade etti.
Restoranında sunduğu menüler hakkında bilgi veren İlter Avşar, “Kaz tandır bizim olmazsa olmazımız, yıldızımız. Onun dışında kaz etinden kazmacunu yaptık. Kaz mantısı, kaz çorbası, kaz pidesi, kaz ciğeri ve kaz tatlısı yapıyoruz. Kaz tatlımız, tavuk göğsünün yeniden yorumlanmış hali. Ünlü isimler yemeklerimizin müdavimi oldu” diye konuştu.

-
Bursa Osmangazi’de mahalle buluşmaları devam ediyor -
Tercih dönemindeki adaylara rehber: Sadece puana değil, geleceğinize odaklanın -
Sakarya’da Eğitim Kurumları Yönetici Yetiştirme Programı başladı -
Ankara'da domates güvesine karşı “Akıllı Böcek” projesi -
Formula Kite Gençler Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya AKUT Spor'un -
Sason 15 Temmuz'un 10. yılında da meydanlardaydı -
Serbest bölgelerden güçlü performansı... Ege zirvede, Bursa yüzde 33 büyüdü -
BTSO Başkanı Burkay BEKSİAD üyeleriyle buluştu

