GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriKayseri Talas'ta sinek ve haşerata erken önlem
Kayseri Talas'ta sinek ve haşerata erken önlem
Kayseri'nin Talas Belediyesi, kış döneminin geride kalmasıyla birlikte yuvalarından çıkmaya başlayan sivrisinekler başta olmak üzere sıcaklıklarla artış gösterecek olan haşerata karşı ilaçlama çalışmalarına başladı.
Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Yerinde ve erken çözümün amaçlandığı çalışmalar kapsamında önümüzdeki yaz ayları için şimdiden önlem alınmış oluyor.
Kış uykusundan uyanmaya başlayan sivrisinekler ve bunların yumurta bıraktığı alanlarda yapılan ‘Larvasit Biyosidal İlaçlama’ yöntemiyle yaz mevsiminde özellikle haşerat kaynaklı oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi hedefleniyor.
Uygulama kapsamında metruk alanlar, mağaralar, çöp konteynerleri, gübrelikler, dere yatakları ile su birikintileri ve mazgallarda doğaya zarar vermeyen özel kimyasallarla ilaçlama gerçekleştiriliyor.
-
Efes Selçuk’ta öğrenci otobüsleri sezonu kapattı -
Köy okullarına yönelik 237 projeye TÜBİTAK desteği -
Trabzon’da Ultra Sümela Maratonu 4. kez koşulacak -
İzmir Bornova’da anneliğin toplumsal yükleri tartışıldı -
1,5 milyonu aşkın ziyaretçinin tercihi kültür rotaları -
İzmir İtfaiyesi bayramda nefes almadı! 9 günde bin müdahale! -
Iğdır’da su tasarrufu için yeni dönem... Su sayacı zorunlu hale getirildi -
CHP Edirne’de 5 delege olağanüstü kurultay için imza

