EKONOMİ
EKONOMİ HaberleriKayseri Çemeni coğrafi işareti aldı
Kayseri Çemeni coğrafi işareti aldı
Kayseri Ticaret Odası (KTO) coğrafi işaretli ürünlerine bir yenisini daha ekledi.
Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Ticaret Odası (KTO) şehrin yöresel lezzetlerinden Kayseri Çemeninin de tescilini alarak coğrafi işaretli ürün sayısını 13’e çıkardı.
KTO Başkanı Ömer Gülsoy yaptığı açıklamada; Coğrafi işaret tescilli ürünler, yerel üretime ve kırsal kalkınmaya destek olma, geleneksel bilgi ve kültürel değerleri muhafaza etme, turizme katkı sağlama ve ürün taklitçiliği ile mücadele etmeyi amaçlamaktadır. “ dedi.
İlimizin en fazla coğrafi işaret tescil sahibi kurumu olarak Kayseri’nin gastronomi turizminde en çok tercih edilen illerinden birisi olmasını hedeflediklerini belirten Gülsoy, “Şehrimizle özdeşleşen pastırma, sucuk ve mantının ulusalda tescil içeriklerini yenileyerek, bu ürünlerimizin Avrupa Birliği (AB) tarafında da tescil başvuru sürecini yeniden başlatmıştık.

Bunun yanı sıra ilimizin yöresel lezzetlerinden olan Kayseri Yağlaması, Kayseri Katmeri, Kayseri Tandır Böreği, Kayseri Kurşun Aşı, Kayseri Nevzinesi, Kayseri Yağ Mantısı, Kayseri Tepsi Mantısı, Kayseri Fırın Ağzı Kebabı ve Kayseri Gül Baklavası’nın da coğrafi işaret tescillerini alarak ürünlerimizi koruma altına aldık.
Son olarak başvurusunu yaptığımız Kayseri Çemenin de coğrafi işaret tescili alması ile odamızın tescil sahibi kurum olduğu ürün sayımızı 13’e çıkardık. Kayseri Sucuk İçi ve Kayseri Börek Aşı için de tescil sürecimizin devam ettiğini belirtmek istiyorum. İlimize özgü ürünlerimizin Coğrafi işaret etiketi almış olması Kayseri’nin tanıtımı ve sisteme dahil olan üretici firmaların prestiji anlamında önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle coğrafi işaretli ürün sistemine dahil olan firma sayılarımızın artması büyük önem arz etmektedir.” dedi.
-
KAYSO 60 yaşında -
Kayseri mayısta 302 milyon dolarlık ihracat yaptı -
Kayseri Büyükşehir'in Yaz Spor Okulları kapılarını açtı -
Kocaeli'de 65+ yaşa hayat boyu öğrenme -
2026 PV & ESS Güvenlik Sektörü Zirvesi... Güvenli ve güvenilir gelişim için yeni bir yol çizmek -
Eskom, Huawei ile işbirliği kapsamında Modernizasyon Merkezini tanıttı... Güney Afrika'nın dijital enerji geleceğine ışık tutuyor -
CHP'de 26 İl Başkanı görevden alındı -
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye uzayda da, bölgede de gücünü artırıyor

