Kartepe Teleferikte katlı otopark yükseliyor

Kartepe Teleferikte katlı otopark yükseliyor

Kartepe Teleferikte katlı otopark yükseliyor

Kocaeli’nin vizyon projelerinden birisi olan Kartepe Teleferiğinin Derbent İstasyonu yanına inşa edilen katlı otoparkta inşa çalışmaları devam ediyor

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin vizyon projelerinden olan Kartepe Teleferik hattı, açıldığı günden bu yana vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Kartepe Teleferiğine gelen vatandaşların araçlarını rahat bir şekilde park edebileceği ve bölgedeki araç park yoğunluğunun önüne geçecek olan katlı otoparkta inşa çalışması devam ediyor.

KASIMDA KABA İNŞAAT TAMAMLANACAK

Proje kapsamında yapı, dört bloktan oluşmakta ve iki numaralı bloğun yapımı tamamlandı. İnşasına devam edilen üç numaralı bloğun eylül ayı içerisinde tamamlanması planlanırken tüm yapının kaba inşaat imalatının kasım ayında tamamlanması hedefleniyor. Çalışmalar dahilinde binanın mekanik ve elektrik tesisatının imalatına başlandı.

598 ARAÇLIK OTOPARK

Çalışmalar kapsamında teleferik hattına yoğun ilgi gösteren vatandaşların araçlarını rahat bir şekilde park edebileceği 598 araçlık 6 katlı bir otopark inşa ediliyor. 3 adet yaya asansörünün bulunacağı otopark, 365 günde inşa edilecek. Toplam inşaat alanı 22 bin 338 metrekare olan projede ayrıca 36 adet engelli ve 54 araçlık elektrik şarj istasyonu olacak. 



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi