GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriKARBEM'den YKS'de yüzde 84'lük başarı
KARBEM'den YKS'de yüzde 84'lük başarı
Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (KARBEM), LGS ve YKS başarısıyla gurur kaynağı olmaya devam ediyor.
İZMİR (İGFA) - Son olarak, YKS sonuçlarının açıklanmasıyla da tercihte bulunan 270 KARBEM öğrencisinden 227'si üniversitelere yerleşmeye hak kazandı. 43 öğrenci ise ek tecih döneminde şansını deneyecek. Böylece öğrenciler yüzde 84'lük başarı oranını yakaladı
Yerleşen öğrencilerden 2'si Tıp, 1'i Eczacılık, 4'ü Hukuk, 27'si Mühendislik ve Mimarlık, 7'si Sağlık, 1'i Veterinerlik, 21'i Fen-Edebiyat, 8'i Eğitim, 27'si İktisadi ve İdari Bilimler, 16'sı Turizm ve İletişim, 9'u İlahiyat, 4'ü PMYO ve MSÜ, 6'sı Konservatuvar ve BESYO, 94'ü de Meslek Yüksekokulları bölümlerinde okumaya hak kazandı.
“YOLLARI AÇIK OLSUN”
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, azim ve kararlılıkla sınava hazırlanan tüm öğrencileri başarılarından ötürü kutladı. KARBEM öğrencilerinin önce ailelerinin sonra da Karabağlar Belediyesi'nin gurur olmaya devam ettiğini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Onlar her geçen yıl ağırlaşan koşullar altında, zorlu bir hazırlık döneminden sonra bu başarıları elde ediyorlar. Bu nedenle başarıları hepimiz için çok anlamlı. Çocuklarımızı, öğretmenlerimizi ve ailelerini en içten şekilde kutluyor, üniversite yaşamlarında da aynı başarıları elde edeceklerine inanıyorum. Yolları açık olsun” dedi.
Karabağlar Belediyesi'nin bundan sonraki süreçte de tüm gücüyle eğitimi desteklemeye devam edeceğini belirten Başkan Selvitopu, “Bu iş sadece Milli Eğitim Bakanlığı'nındır' demeden, tüm gücümüzle eğitimin yanında olmayı sürdüreceğiz. Okullarımızın bakım onarımından kırtasiye desteklerimize, Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdumuzdan 1500 öğrencimizin yararlandığı KARBEM'e kadar çok boyutlu katkımız devam edecek. Çünkü bu çocuklar hepimizin geleceği” diye konuştu.
KARBEM öğrencileri bu yılki LGS'de de yüzde 98.3'lük başarı oranı yakalamıştı.
-
Bakan Gürlek: 2026’nın ilk yarısında 31 ülkeden 197 suçlu Türkiye’ye iade edildi -
İmar Yönetmeliği'nde yeni düzenleme... Asansör, bodrum kat, süs havuzu ve ofis dönüşümüne yeni kurallar -
Ordu’da TCG Tuzla’ya miniklerden duygu dolu mektuplar -
Bursalı gençler “Kucak Aç”tı! -
Kocaeli'den Çayırova Bahriye Üçok Caddesi’ne konforlu ulaşım hamlesi -
Sakarya'da Kocaalili muhtarlar buluşması -
Türk Hava Kuvvetleri’nin efsanevi uçakları Belçika’da sergilendi -
Öğretmen ve eğitim çalışanlarının yeşil ve gri pasaport başvuruları dijitalleşti

