meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

KADIN İTFAİYECİLER GÖREV BAŞI YAPTI

KADIN İTFAİYECİLER GÖREV BAŞI YAPTI

Birbirinden zorlu parkurları geçebilmek için çok çabaladılar, çok ter döktüler nihayet başardılar…

ŞAFAK ÇEKVER

EDİRNE/UHA - Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün bir süre önce yaptığı itfaiye eri alımı sınavlarında zorlu parkurları tamamlayarak mülakatlarını kazanan Simge Akbulut, Ülkü Karagülle ve Nuray Söner eğitimlerinin ardından görev başı yaptı.

İzmir’den itfaiyeci olmak için başvuruda bulunup Edirne’ye gelen Simge Akbulut “İzmir’den geliyorum, bu mesleği çok seviyorum, baba mesleği zaten. Bende babamın mesleğini yaptığım için gurur duyuyorum Edirne’nin ilk kadın itfaiyecisi olduğumuz guruluyuz” dedi.

Edirneli Ülkü Karagülle, ise “aslen meslekten değilim ama yangınların bu kadar fazla olduğu bu dönemde bende çalışmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Edirneli Nuray Söner, “benim için manevi değeri çok yüksek bir meslek. Edirne belediyesinin sunduğu imkanlar doğrultusunda başvuruda bulundum. Burada olduğum için çok gururluyum. Bu mesleği yapabileceğime inandığım için şuan buradayım. Mutluyum” dedi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “bileğinin hakkıyla, alnının teriyle, emeğiyle sözlü ve uygulamalı sınavı başarıyla tamamlayan 3'ü kadın olmak üzere 13 İtfaiye Erimiz, bugün göreve başladı”dedi ve Gençler; Ailemize hoş geldiniz! İfadelerine yer verdi.



Anahtar Kelimeler: kadın itfaiyeciler görev başı yaptı
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi