GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriJeoloji Mühendisleri: Fay Yasası acilen hayata geçirilmeli
Jeoloji Mühendisleri: Fay Yasası acilen hayata geçirilmeli
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Jeoloji Mühendisi Hüseyin Alan, Fay Yasası acilen hayata geçirilmesi gerektiğine dikkati çekerek, fay zonlarında yapılaşmaya izin verilmemesi konusunda yaşanan son depremin merkez üssünden yüksek sesle dile getirdi.
ANKARA (İGFA) - Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB)'ne bağlı Jeoloji Mühendisleri Odası, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla fay zonlarında yapılaşmaya izin verilmemesi gerektiğini kaydetti.
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş-Gaziantep depremlerinin saha araştırmalarını gerçekleştiren Jeoloji Mühendisleri Odası, araştırma yönelik ilk tespitini Oda Başkanı Jeoloji Mühendisi Hüseyin Alan videolu olarak kamuoyuna duyurdu.
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Yeni Bademli ve Eski Bademli köyleri arasında fay izlerini takip eden Alan, fayın bahçe duvarını geçerek binayı nasıl yıktığını teknik olarak değerlendirdi.
Alan, Fay Yasası çıkarılması ve fay hatlarının geçtiği bölgelerde sakınım bantları oluşturulması konularına dikkati çekerek, bu bölgelerde yapılaşmaya izin verilmemesi gerektiğini bir kez daha yineledi.
https://youtu.be/A13OswB7p6E
-
Kocaeli İzmit’te Cephanelik Projesi yerinde incelendi -
İpekyolu Kariyer Fuarı 2026 Malatya’da kapılarını açtı -
Bursa Yenişehir’de tarımda dijital dönüşüm başlıyor -
ASICS, içten gelen ışığı göstermek üzere egzersiz sonrası yüzlerı̇n yer aldığı ‘Güzellik’ kampanyasını başlattı -
ART Group, 3. Uludağ Çevre Forumu’nda ana sponsor olarak yer aldı -
Kocaeli İzmit’te engelleri aşan dayanışma buluşması -
Bursa Nilüfer’de “Engelsiz Yaşam Sağlık ve Spor” semineri -
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan “Yeni Bir Dünya” çağrısı

