YAŞAM
YAŞAM Haberleriİzmir'de Gaziemirli kadınlar engel tanımıyor
İzmir'de Gaziemirli kadınlar engel tanımıyor
Down sendromlu üç çocuğunu büyük bir özveriyle yetiştiren, kurduğu dernekle down sendromlu çocuğu olan ailelere destek olan Jale Erol, Gaziemir Belediyesi’nin Sevgi Yolu’nda tahsis ettiği alanda kadınlarla birlikte ürettikleri el emeği ürünleri satarak gelir ediyor.
İZMİR (İGFA) - İlk çocuğu down sendromlu olarak dünyaya gelen Jale Erol, doktorunun "Hemen hamile kalmalısın" tavsiyesine uyarak ikinci çocuğuna hamile kaldı ancak ikinci çocuğu da, üçüncü çocuğu da aynı hastalıkla dünyaya geldi. Yaşamını çocuklarına adayan Erol, büyük zorluklarla karşılaşsa da çocuklarının eğitim görmesini, sporla sanatla uğraşmalarını ve meslek sahibi olmalarını sağlıyor.
Çocuklarının iş hayatında yer almalarına destek olan fedakâr anne, çocuklarının spor ve sanatta da başarılara imza atmalarının yolunu açıyor.
Üç çocuğunu hayatın her alanında söz sahibi yapan Jale Erol, kendisiyle aynı kaderi paylaşan ailelere destek olmak için Zihinsel Engellileri Topluma Kazandırma Derneği’ni kurarak, dernekte yürüttüğü faaliyetlerle ailelerin zorlukları aşmalarına ve çocuklarının hayata katılmalarına yardımcı oluyor.
Gaziemir Belediyesi’nin Sevgi Yolu’nda tahsis ettiği alanda kadınlarla birlikte ürettikleri el emeği ürünleri satarak gelir elde etiklerinin altını çizen Jale Erol, “Belediyenin tahsis ettiği bu alanda ürettiğini satan; kocası kalp hastası olan, üniversiteyi bitirmiş işsiz çocuğu, işsiz kocası olan kadınlar var. Hayat, çok zor. Madem belediye bize böyle bir imkân vermiş, evde oturmanın bir anlamı yok. Kadınlar gelip burada çalışacak, hem sıkıntısını unutacak hem de gelir elde edecek. Ben kadınları sokağa çıkarmak için çok uğraştım ve çıkardım. Hayatta baş edilemez hiçbir şey yok. Ben yapacağım dediğinizde, buna inandığınızda her şeyi yaparsınız. Yeter ki kadınlar sokağa çıksın, hayatta daha fazla rol alsın. Biz kadınlar istersek yaparız!” diye konuştu.
-
Şanlıurfa'da asfalt çalışmaları tam gaz -
Keçiören'de Dünya Sanat Günü coşkusu -
Kestel’de çiftçiye Ahududu desteği -
İzmir Büyükşehir ve ESHOT 2025 faaliyet raporu kabul edildi -
Kınık Köyünde kadın gücüyle tarih yaşatılacak -
Uyuşturucu ile mücadelede belediye personeline takdir -
Trabzon'da Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği kuruldu -
Balıkesir Çevre Eğitim ve Bilim Merkezi örnek oluyor

