EĞİTİM
EĞİTİM Haberleriİzmir'de 47 katlı binada nefes kesen tatbikat
İzmir'de 47 katlı binada nefes kesen tatbikat
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Bayraklı’daki 47 katlı binada olası yangın ve acil durumlara karşı gerçeği aratmayan bir tatbikat gerçekleştirdi.
İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, yüksek katlı binalarda olası yangın ve acil durumlara hazırlık amacıyla Bayraklı gökdelenler bölgesinde bulunan 47 katlı bir binada kapsamlı bir yangın ve arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.
Senaryoya göre, binanın 11. katındaki temizlik odasında sigaranın söndürülmeden atılması sonucu çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Çalışanlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. Olay yerine hızla ulaşan itfaiye ekipleri, mahsur kalan bir personeli güvenli şekilde kurtarırken, yangını da kontrol altına aldı.
Dumandan etkilenen kişi AKS ekiplerince ilk müdahaleyi aldı.
İtfaiye Merkez Bölge 3. Posta Amiri Yiğit Uygun, yüksek katlı binalarda yapılan tatbikatların can güvenliği açısından kritik olduğunu belirterek, “Bu yapılarda çok sayıda insan bulunuyor. Tatbikatlar, insanların tahliye yollarını öğrenmesi ve acil durumlarda güvenli hareket etmeleri için büyük önem taşıyor. Tatbikatlar sayesinde hem bina kullanıcıları kaçış yollarını öğreniyor hem de bu yolların görünürlüğü ve erişilebilirliği sahada test ediliyor. Amaç, olası bir durumda can kaybı yaşanmadan sürecin yönetilmesini sağlamak” dedi.
-
Akyatan’da deniz kaplumbağaları için seferberlik -
Kocaeli Gardaşlık Buluşması’nda birlik beraberlik vurgusu -
Giresun Halk Oyunları Topluluğu Polatlı’da sahne aldı -
Ekonominin 3 yıllık yol haritası 'Resmi'leşti! -
Medusa’nın antik dünyadaki gizemli rolü... Medusa’nın binlerce yıllık koruyucu sırrı -
Tek tip ve kısa süreli diyetler kalıcı kilo kaybı sağlamıyor -
COP31 öncesi Antalya'da hummalı hazırlık -
KKTC Başbakanı Üstel: Deniz altında çalışma şartları zorlaşıyor

