YURT HABERLER
YURT HABERLER Haberleriİzmir Kocatürklü öğrencilerden robot yarışmasında iki büyük başarı
İzmir Kocatürklü öğrencilerden robot yarışmasında iki büyük başarı
İzmirli öğrencilerin projesi ile her yıl 10 milyar litrelik su tasarrufu sağlanacak
İZMİR İGFA- Türkiye’nin en zorlu robot yarışması olan ve bu yıl 18.si düzenlenen Uluslararası ODTÜ Robot Günleri’nden 2 büyük başarı elde ederek dönen Kocatürk Teknoloji Ekibi; inovasyon kategorisinde “10 Milyar Litre Su” projesi ile 2.lik, “Hasta Yatağı” projesi ile 3.lük ödülü aldı.
Geleceğin dünyasında önemli bir yere sahip olan robot teknolojilerinin önemini kavrayan Kocatürk Teknoloji Ekibi öğrencileri Arda Gürbüz ve Kuzey Özçelik: “Bu alanda neler yapabileceğimizi düşündük ve su tasarrufu teknolojilerine yöneldik. Duş esnasında israf edilen soğuk suyu depolayıp kullanıma sunan sistemimiz ile her yıl Ömerli Barajı’nda bulunan yaklaşık su miktarı kadar israfı önlüyoruz” dedi.

2. proje olan “Hasta Yatağı” projesi ise altını ıslatan yaşlı ve felçli hastaların, bu durumdan kaynaklı rahatsızlıklarını önlemek amacıyla geliştirildi. Bu sistemle hasta yatağındaki ıslaklık hemşireye otomatik olarak bildiriliyor ve çok kısa sürede çarşaf değişikliği yapılarak hastanın konforu arttırılıyor. 24 yıllık eğitim geçmişi ve tecrübesi ile çeşitli başarılara imza atan Kocatürk Okulları; son 5 yılda 3 dünya 1.liği, 8 Türkiye 1.liği ve 2.liği, 2 patentli proje ile birlikte bu alandaki iddiasını bir kere daha kanıtlamış oldu.
-
DİSK emeklileri Karabağlar’da tek yürek -
Segway Powersports 139. Kanton Fuarı'nda amiral gemisi modelleri Super Villain SX20T ve AT10 W MUD'u sergileyecek -
Başkan Genç'ten Trabzon Tanıtım Günleri teşekkürü -
Kent Orkestrası'ndan nostalji dolu Yeşilçam konseri -
Uluslararası Osmangazi Tarihi Kent Koşusu’nda bin 418 sporcu yarışacak -
Mersin Büyükşehir, emeklileri doğayla buluşturuyor -
Denizli Büyükşehir kentin turizm vizyonunu Antalya’da sergiledi -
ASAT’tan turizm bölgesinde gece mesaisi

