YURT HABERLER
YURT HABERLER Haberleriİzmir Güzelbahçe'de çocuk mahkumlara tiyatro terapisi
İzmir Güzelbahçe'de çocuk mahkumlara tiyatro terapisi
İzmir'de Güzelbahçe Belediyesi Çamlı Köy Tiyatrosu ve Yetişkin Tiyatro Topluluğu, Aliağa Şakran Ceza İnfaz Kurumu’ndaki genç, çocuk ve yetişkin mahkûmlara iki oyun sahneleyerek farklı bir gün yaşattı.
İZMİR (İGFA) - Güzelbahçe Belediyesi Çamlı Köy Tiyatrosu, Aliağa Şakran Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumu’ndaki genç ve çocuk mahkûmlara Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı, Tiyatro Eğitmeni Selin Akın Yardımoğlu’nun yönettiği ‘Kadınlık Bizde Kalsın’ adlı oyunu sahnelerken, Yetişkin Tiyatro Topluluğu ise Aliağa Şakran 4’Nolu Kapalı İnfaz Kurumundaki Yetişkin Mahkumlara Turgut Özakman’ın yazdığı ve Tiyatro Eğitmeni Selin Akın Yardımoğlu’nun yönettiği ‘Deli Bayramı’ adlı oyunu sahneledi.
Her iki oyunda mahkûmlar tarafından beğeniyle izlenildi ve büyük alkış topladı.
Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Vural Temur, Güzelbahçe Belediyesi Tiyatro Eğitmeni Selin Akın Yardımoğlu’na Plaket takdim etti ve tüm oyuncuları tek tek kutladı.
Bu tür etkinliklerin mahkumlar için çok önemli bir kültürel bir terapi olduğunu anlatan Kurum Müdürü Vural Temur, kültürel anlamda moral kazandıklarını belirterek, çok farklı duygular içinde oyunları sahnelediklerini ifade etti. Güzelbahçe Belediyesi Tiyatro Eğitmeni Selin Akın Yardımoğlu ise, birçok yerde oyunları sahnelediklerini, ancak çocuk, genç ve yetişkin mahkumlar önünde cezaevinde tiyatro oyunu sahnelemek çok daha anlamlı ve farklı duygular yaşattığını söyledi. .
-
İstanbul Maltepe’de kaldırım düzenleme çalışmaları sürüyor -
Oğuz Şerifalioğlu’ndan Gebze’ye mesleki eğitim atağı... Gebze Ticaret Odası Vakfı Üniversitesi-MYO projesi -
Denizli’de evde sağlık hizmetlerine teşekkür yağmuru -
Eskişehir'de 77 tonluk arpa hasadı -
Malatya’da gençlerle playstation turnuvası -
Sakarya meclisinde yeni projeler onaylandı -
Küçük metrekareli konutlara talep artıyor -
Konya'da Büyükşehir ve Baro iş birliği

