meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

İzmir Efes Selçuk'ta Büyükşehir'den ilaçlama desteği

İzmir Efes Selçuk

İzmir Efes Selçuk'ta Büyükşehir'den ilaçlama desteği

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan hava sıcaklıkları ve neme bağlı olarak sivrisineklerin çoğalmasıyla ilgili mücadelede için önemli adımlar atıldı.

İZMİR (İGFA) - Efes Selçuk Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle sivrisineklerin üreme alanı olan Küçük Menderes ve Pamucak bölgesindeki su birikintileri, gölet, bataklık ve sazlık alanlarda drone ile ilaçlama çalışması yaptı.

Drone ile ilaçlama çalışması yapılırken İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerine destek veren Veteriner Hekim Mehmet Hür Öztürk; “Kullanılan ilaç tamamen biyolojik bir ilaçtır. Sadece sivrisinek larva formuna etki ederek fayda alabileceğimiz kararına vardık. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerine desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Doğaya ve çevre sağlığına zararı olmayan, sadece sivrisinek larvalarına etki ederek arı ve diğer uçarlara zarar vermeyen ilaçlama tekniği belirli aralıklarla devam edecek. Yaz boyunca sinek ve haşere sorununu kontrol altına alınacağını kaydeden İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri,  bu kapsamlı çalışmalar sayesinde, bölgedeki vatandaşların yaz aylarını sinek ve haşere problemi yaşamadan geçirmesini hedefliyor.

Efes Selçuk halkının rahat ve sağlıklı bir yaz mevsimi geçirmesi için ilaçlama çalışmalarına yoğunluk veren Efes Selçuk Belediyesi, aynı zamanda ilaçlama araçları ile düzenli olarak tüm yeşil alanlarda, cadde ve sokaklarda gece ilaçlamaları yapmaya devam ediyor.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi