YURT HABERLER
YURT HABERLER HaberleriİYİ Partili Yüksel: "Gelir dengesinde adalet sağlanmalı"
İYİ Partili Yüksel: "Gelir dengesinde adalet sağlanmalı"
İYİ Parti Toplumsal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Ünzile Yüksel, TBMM’de dün görüşülen emekli maaşlarının asgari ücret düzeyine çıkarılmasına ilişkin kanun teklifinin AK Partili Milletvekillerinin oylarıyla reddedilmesini değerlendirdi.
ANKARA (İGFA)- Emekli maaşlarının beklentinin çok altında olduğunu ifade eden İYİ Parti Toplumsal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Ünzile Yüksel, “Toplumsal eşitliğin sağlanması ve her kesime eşit haklar vermeliyiz. Asgari ücrete zam yapıldı. Kötümser değiliz asgari ücret konusunda. Ancak 1500 TL maaş alan emeklilerimiz için verilen kanun teklifinin reddedilmesi ülkemizin ekonomik durumu göz önüne alındığında iyimser bir yaklaşım değil. Emeklilerimiz yoksullaşıyor, yardıma muhtaç yaşar hale geldi. Bunun çözümü de emeklilerimizin maaşlarının insanca yaşayabilecekleri düzeye çekilmesidir” dedi.
Toplumsal gerçekler ve beklentiler konusunda iktidarın umursamaz davrandığına dikkat çeken Yüksel, “Ekonomideki kötü gidişat her kesimi derinden etkiledi. Yoksulluk sınırının altında milyonlarca insanımız yaşamak zorunda. Toplumsal adalet ve eşitliği sağlayabilmek için gelir dengesi de adaletli uygulanmalı. Gelir eşitliğinin ülkemizde sağlanması konusunda İYİ’ler geliyor” şeklinde konuştu.
-
Bugün hava nasıl olacak? 3 bölgede yağış bekleniyor -
Mardin'de TEKNOFEST coşkusu -
KAYTUR'dan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ne yeni gastronomi merkezi -
Keles yollarına neşter -
Gaziantep’te kongre turizmi atağı -
Selendi Gölbaşı’nda yollar ilk kez parke taşına kavuşuyor -
Büyükşehir'den dere temizliği mesaisi -
Giresun'da yeşil alanlara makyaj

