meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

İstinat duvarı güvenliğinde belediye, üniversite ve BURKENT işbirliği

İstinat duvarı güvenliğinde belediye, üniversite ve BURKENT işbirliği

İstinat duvarı güvenliğinde belediye, üniversite ve BURKENT işbirliği

Geçtiğimiz Nisan ayında, istinat duvarının çöktüğü Yenimahalle İsmet Armağan Sokak’ta hafriyat kaldırma ve toprak hareket ölçümü çalışmaları başladı. Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren ve Başkan Yardımcısı Arzu Karataş çalışmaları yerinde inceledi.

BURSA (İGFA) - Gemlik Belediyesi tarafından, ORÇE Sitesi’nin bulunduğu bölgede belirlenen dört noktada inklinometre adı verilen ölçüm istasyonları kuruluyor. Yapılacak ölçümlerde kaymanın oluşum nedeni ve bölgede zemin hareketliliğinin devam edip etmediği tespit edilecek. Elde edilecek veriler ışığında, olası kaymanın önüne geçilmesi için geçici ya da kalıcı iyileştirme projeleri de gerçekleştirilecek. Bu konuda ise Bursa Teknik Üniversitesi Deprem Mühendisliği Bölümü, Geoteknik Anabilim Dalı’ndan teknik destek alınacak.

Öte yandan hafriyat kaldırılması ve diğer inşa faaliyetlerinde de Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Yapı İmar AŞ (BURKENT) katkı sağlayacak. Böylece kurumlar arası işbirliğiyle bilimsel veriler değerlendirilerek, ortaya çıkan mağduriyetin giderilmesi sağlanacak. Öte yandan benzer durumların tekrar yaşanmasının önüne geçilecek.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi