SAĞLIK
SAĞLIK Haberleriİstanbul Maltepe'de kadın sağlığı için farkındalıklar sürüyor
İstanbul Maltepe'de kadın sağlığı için farkındalıklar sürüyor
İstanbul Maltepe Belediyesi’nin kadın sağlığına yönelik farkındalık çalışmaları kapsamında menopoz belirtilerini tanıma ve baş etme yöntemleri anlatıldı.
İSTANBUL (İGFA) - Maltepe Belediyesi’nin kadın sağlığına yönelik farkındalık çalışmaları devam ediyor. Başıbüyük Kadın Danışma ve Sosyal Yaşam Merkezi’ndeki kadınlara “Menopozu Anlamak: Bilinçli, Güçlü ve Sağlıklı Bir Geçiş” semineri düzenlendi.
‘MENOPOZ HASTALIK DEĞİL, HAYATIN NORMAL BİR EVRESİ’
Seminerde kadınlara menopoz süreciyle ilgili bilgiler aktaran Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Begüm Kırık, menopozda görünen ve görünmeyen belirtilerin ev içi yüklerin, kuşak çatışmasının, iş yaşamının ve anlaşılamayışın görünmeyen sosyal yükler olduğuna işaret etti.
Her kadının bedeninin farklı olduğuna dikkat çekerek araştırmalara göre kadınların yüzde 20’sinin bu dönemde hiçbir rahatsızlık hissetmediğini söyleyen Kırık, menopoz sürecinde sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek rutin kontrollerin aksatılmamasını hatırlattı. Seminer, Kırık’ın katılımcıların sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi.
-
Gelişim Üniversitesi’nde Kariyer ve Sağlık buluşması -
Trabzonlulardan TBMM Başkanı Kurtulmuş'a tarihi teşekkür -
Çorum Belediyesi’nden Polis Haftası ziyareti -
Antalya Kaleiçi’nde 10 kilometrelik kanalizasyon hattı temizlendi -
Bir Şehir Bin Derslik Bursa projesi tanıtıldı -
TSK’ya yeni nesil yerli sistemler... TB-3 SİHA ilk kez envanterde -
Eskişehir'de Mihalgazili kadınlar Başkan Ünlüce ile buluştu -
Manisa’da İsmail Altunsaray ile türkü dolu gece

