Iraklı Parlamenter Dosaki'den TBMM'de komisyon görüşmesi

Iraklı Parlamenter Dosaki

Iraklı Parlamenter Dosaki'den TBMM'de komisyon görüşmesi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, Irak Temsilciler Meclisi Gümrük Vergilendirme Alt Komitesi Başkanı Khalel Gazi Hassan El Dosaki ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

ANKARA (İGFA) - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Muş, Meclis'teki görüşmede yaptığı açıklamada, TBMM'de kabul edilen kanun tekliflerinin yüzde 55'inin, başkanlığını yaptığı komisyonda ele alındığını aktardı.

Gazze'deki saldırılarını sürdüren İsrail'in katliam yaptığını ifade eden Muş, yaşananlar karşısında herkesin beraber hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Mehmet Muş, İsrail'in durdurulmazsa bütün Orta Doğu'yu kan gölüne çevireceğini öne sürerek, "Yaptığı bütün katliamlarda sırtını sıvazlayan bir ABD var. Birleşmiş Milletlerden (BM) İsrail aleyhine bir şey çıkacak olsa ABD anında veto ediyor. Gazze 360 kilometrekarelik bir alan, binlerce ton bomba atılıyor. Bunu normal bir insan mantık olarak izah edemiyor. Niçin bir ülke böyle bir katliamın içerisine girer? Eğer rasyonel bir açıklama bulamıyorsanız arkasında o zaman teolojik bir inanç var. İsrail, bütün Orta Doğu'yu kendi toprağı gibi görmek istiyor ve her yere saldırıyor" diye konuştu.

İsrail'in, Lübnan'da da saldırılarda bulunduğunu anımsatan Muş, katliamların durması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğinin altını çizdi.

Muş, İsrail'in saldırganlığının en büyük tehdit olduğunu ve soykırım işlendiğini belirtti.

Irak Temsilciler Meclisi Gümrük Vergilendirme Alt Komitesi Başkanı Dosaki ise, Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanmak istediklerini söyledi.