GÜNDEM
GÜNDEM Haberleriİletişim'den açıklama geldi... 25 yeni il kurulacak mı?
İletişim'den açıklama geldi... 25 yeni il kurulacak mı?
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı medya organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan "25 yeni ilin kurulacağı" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesindeki Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), son günlerde kamuoyunda gündeme gelen "25 yeni ilin kurulacağı" yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı.
DMM tarafından yapılan açıklamada, bazı basın yayın kuruluşları ile sosyal medya hesaplarında paylaşılan söz konusu iddiaların asılsız olduğu belirtildi. Açıklamada, yeni illerin kurulmasına yönelik hâlihazırda planlanan ya da yürütülen herhangi bir çalışmanın bulunmadığı vurgulandı.
Açıklamada, kamuoyunda algı oluşturmayı amaçlayan bu tür paylaşımların gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, iddiaların yapay gündem oluşturma ve manipülasyon amacı taşıdığına dikkat çekti. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik dezenformasyon içeriklerine karşı vatandaşların dikkatli ve teyit odaklı hareket etmelerinin önem taşıdığı belirtildi.
-
İSKİ'den AI yapay zeka projesi -
Antalya'da bir haftada 242 kişi tutuklandı -
Manisa’da Cider Yolu çalışmaları hızlandı -
Eskişehir'deki orman yangınına müdahale sürüyor -
Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi hizmeti girdi... Mavi Vatan'da deniz hakimiyeti güçleniyor -
Bursa İtfaiye personeline afet ve hayvan kurtarma eğitimi -
Dışişleri'nden Montrö mesajı: Türkiye kararlılıkla uygulamayı sürdürecek -
A Milli Ampute Futbol Takımı Samsun kampında moral depoladı

