DÜNYA
DÜNYA Haberleriİklim Büyükelçileri Brüksel'de buluşuyor
İklim Büyükelçileri Brüksel'de buluşuyor
Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa İklim Paktı Türkiye Büyükelçisi seçilen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 1 Şubat Çarşamba günü Brüksel’de düzenlenecek “Avrupa İklim Antlaşması: Birlikte Eylem” etkinliğine davet edildi.
İZMİR (İGFA) - Avrupa Birliği bünyesinde faaliyet gösteren Avrupa Komisyonu’nun ev sahipliğinde Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilecek İklim Zirvesine; İklim Paktı Büyükelçileri, İçilebilir Nehirler Hareketi olan Drinkable Rivers kurucusu Li An Phoa, Ekonomist Alessio Terzi ve We Play Green kuruluşunun kurucusu profesyonel futbolcu Morten Thorsby’nin yanı sıra Avrupa’nın birçok önemli şehrinin belediye başkanları ve iklim aktivistleri katılım gösterecek.
Moderatörlüğünü Gençlik Katılım Danışmanı ve Kamu Sözcüsü Hajar Yagkoubi’nin yapacağı etkinlikte; yaşanan hızlı iklim değişikliğinin sebepleri, dünyaya ve insanlığa etkileri ile kısa ve uzun vadede atılacak adımlarla ilgili sunumlar yapılacak, fikir alışverişinde bulunulacak.
Katılacağı etkinlikle ilgili değerlendirmelerde bulunan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Avrupa’nın diğer elçileriyle birlikte durum değerlendirmesi yapacaklarını belirterek, "Paktın Türkiye Büyükelçisi olarak hayata geçirdiğimiz çalışmalara dair bilgilendirmede bulunacağız. Yalnızca biz insanlar için değil tüm canlılar için hayati öneme sahip iklim değişikliği krizinin üstesinden gelebilmek için çözüm önerilerinde bulunacağız. Hepimizi ilgilendiren bu mücadelenin ancak kolektif bir bakış açısı ve birlikte hareket etme kararlılığıyla başarıya ulaşabileceğine inanıyorum” dedi.
-
Antalya Finike’de takdir edilecek davranış! -
Pazaryeri Boncuğu’nda hasat vakti -
Mersin'de gençlere ücretsiz fiziki yeterlilik kursu -
Bisikletlilerin trafik güvenliğinde hedef sıfır can kaybı -
İstanbul Maltepe’de çocuklar kitapların sihirli dünyasıyla buluşuyor -
Bursa Emir Sultan Külliyesi’nde karpuz ikramı -
Denizli’de sürdürülebilir içme suyu için yeni yatırım -
Sakarya'da Doğu Çevre Yolu projesinin detayları ilk kez paylaşıldı

