EKONOMİ
EKONOMİ Haberleriİkinci el araçlar 6 aydır üst üste yükselişte
İkinci el araçlar 6 aydır üst üste yükselişte
Her ay düzenli yayımlanan VavaAI Fiyat Endeksi’nin Ağustos ayı sonuçlarına göre, ikinci el araç fiyatları bir önceki aya kıyasla ortalama yüzde 3,98 oranında artarken, 6 ay üst üste yükselişini sürdürdü.
İSTANBUL (İGFA) - Türkiye’nin önde gelen online ikinci el araç platformlarından biri olan VavaCars, yapay zeka ile geliştirdiği VavaAI Fiyat Endeksi’nin Ağustos 2025 sonuçlarını açıkladı.
Kamuya açık verilerin analizini yaparak hazırladığı rapora göre, son on iki ayda ikinci el araç fiyatları toplamda yüzde 24,64 artış gösterdi.
Aynı dönemde enflasyon oranı yüzde 32,95 olarak gerçekleşirken, döviz kurlarında da artışlar yaşanırken, Dolar yüzde 20,7; Euro ise yüzde 26,8 oranında değer kazandı. Yılbaşından bu yana değerlendirildiğinde ise 2025’in ilk 8 ayında ikinci el araç fiyatları yüzde 14,4 oranında yükseldi. Bu dönemde ise enflasyon yüzde 21,5; dolar yüzde 16,3 ve euro yüzde 31,3 oranında arttı.
Veriler, ikinci el araç fiyatları bir önceki aya kıyasla ortalama yüzde 3,98 oranında arttı. Böylece fiyatlar 6 ay üst üste yükselişini sürdürdüğünü gösterdi.
-
Orman yangınlarında soruşturma sürüyor.. 34 şüpheliden 9'u tutuklandı -
Avusturya Şansölyesi Stocker, Türkiye’ye geliyor -
Körfez’in iki yakası uluslararası boyuta taşınıyor -
Fethiye açıklarında arızalanan tekne kurtarıldı -
J70 Türkiye Turu 3. ayakta Team Nautique Yachting şampiyonluğu elde etti -
Bursa’da 700 yıllık ruh marşlarla yaşatılıyor -
Bursa'da rahvan atları şampiyonluğa koştu -
İzmitli mahalle muhtarları Sarısu Gençlik Kampı’nda ağırlandı

