YAŞAM
YAŞAM HaberleriİETT’nin motorlu acil müdahale ekibi yollarda
İETT’nin motorlu acil müdahale ekibi yollarda
İBB’nin köklü kuruluşu İETT yeni bir hizmeti daha hayata geçiriyor. İETT tarihinde ilk kez motorlu acil müdahale ekibi kuruldu. Bu kapsamda ekipler her türlü ihtiyaç noktasına motorları ile hızlıca ulaşarak anında müdahale edebilecek.
İSTANBUL (İGFA) - İstanbul toplu ulaşımının lider kurumu İETT, verdiği hizmetin daha kaliteli olması için yeni ve farklı projeleri hayata geçiriyor. Bu kapsamda İETT tarihinde ilk kez motorlu acil müdahale ekibi kuruldu.
ANINDA MÜDAHALE EDECEKLER
Avrupa Yakası’nda 2, Anadolu Yakası’nda ise 1 ekip olmak toplam 3 ekip, çift vardiya olarak sürekli olarak göreve hazır olacaklar.
Bu sayede ekipler; İETT şoförlerinin talep edebileceği acil ihtiyaçlara, güzergahları olumsuz etkileyebilecek olası yol kapanmalarına, otobüs tahsisi yapılan büyük etkinliklerde ihtiyaç duyulacak anlık koordineye ve şehir içindeki olası acil durumlara çok hızlı ve etkili müdahale edilebilecek.
SINAVLA SEÇİLDİLER
İETT’nin motorlu acil müdahale ekibinde görev alacak kişiler ise daha önce kurumda otobüs kaptanlığı yapmış, motosiklet ehliyeti sahibi, “temel motosiklet sürüşü” ve “vaka analiz” sınavlarını başarıyla geçmiş 19 kişiden oluşturuldu.
GÜNDE 55 BİN SEFER YAPILIYOR
İstanbul’da toplu taşımanın %60’ı İETT’nin işletmesinde olan otobüs ve metrobüslerde gerçekleşiyor. İETT, 1 günde 800 farklı hatta 55 bin sefer yapıyor ve 1 yılda yaklaşık 1 milyar 250 milyon yolculuk gerçekleştiriyor.
-
Bursa’da Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli işaret dili öğrendi -
GA-ASI, MQ-9B uçuşları için yer kontrol istasyonunu uyarlıyor -
Bursa İnegöl’e sağlık ve eğitim alanında iki yeni yatırım... Bağış protokolleri imzalandı -
Bursa POMEM’de 475 yeni polis adayı mezun oldu -
Balıkesir’de Manyas-Susurluk yol çalışması başladı -
CHP Balıkesir eski milletvekili Orhan Sür'e TBMM'de son görev... Mutlak butlan sonrası ilk kez karşılaştılar -
Başkan Özarslan: Kararımın merkezinde Keçiören, Ankara ve aziz milletim var -
Ordu'da Millet Düzü’nde ilk asfalt serildi

