GÜNDEM
GÜNDEM Haberleriİçişleri'nden 'Pakistan' genelgesi
İçişleri'nden 'Pakistan' genelgesi
İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı koordinasyonunda muson yağmurları dolayısıyla sel afeti yaşanan Pakistan'a başlatılan insani yardım kampanyası için valiliklere genelge gönderdi.
ANKARA (İGFA) - Sel dolayısıyla bini aşkın insanın hayatını kaybettiği, 1,1 milyon evin hasar gördüğü, 800 bine yakın hayvanın telef olduğu Pakistan'a Türkiye'nin insani yardımları sürüyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hava köprüsü kurulan bölgeye, ilk etapta 10 bin adet çadır, 50 bin gıda kolisi, hijyen ve bebek malzemesinden oluşan yardım gönderiliyor.
AFAD koordinasyonunda başlatılan insani yardım kampanya için 81 Valiliğine de genelge gönderildi. Genelge kapsamında valiliklerden gelen ayni yardımlar, AFAD il müdürlüklerince koordine edilerek selden etkilenen bölgelere gönderilecek.
Hatırlanacağı gibi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile birlikte, Pakistan'da yaşanan sel afetinden etkilenen Sindh Eyaletine bağlı Badin şehrinde incelemelerde bulunmuşlardı.

-
Kocaeli İtfaiyesi’nde güvenlik farkındalığı güçleniyor -
Artvin İl Özel İdaresi köy muhtarlarını dinledi -
Manisa'da pehlivanlar Yuntdağı'nda er meydanında -
İzmit’te sınav öncesi gençlerin adresi kütüphaneler -
İstanbul'da göçmen kaçakçılığına 18 gözaltı -
İstanbul Bakırköy'de THM rüzgârı -
Kadın CEO’lar cam tavanları kırıyor... Kadın liderler üst yönetimde dönüşümü hızlandırıyor -
Manisa Büyükşehir'den hafriyat yönetimine dijital takip

