EKONOMİ
EKONOMİ HaberleriHububat sektörü alternatif arayışta
Hububat sektörü alternatif arayışta
Türk hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar sektörü Ukrayna - Rusya savaşından dolayı hem ihracat hem de ithalat da alternatif pazarlara yönelmeye başladı.
İSTANBUL (İGFA) - Ukrayna - Rusya savaşı sosyal, siyasi ve ekonomik düzeni derinden etkilemeye devam ediyor.
Hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar sektörünün ihracat ve ithalat pazarlarından Ukraynada yaşanan son gelişmeler sektörü de etkilemeye başladı. İHBİR Başkan Adayı ve Tayaş Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı, bu durumun bir an önce son bulmasını temenni ettiklerini belirterek sektör olarak her duruma karşı önlemlerini de aldıklarını vurguladı.
Sektörün son durumunu değerlendirmeye devam eden Taycı, Ukrayna'dan yoğun miktarda buğday ve ayçiçeği ithal ettiklerine dikkati çekerek, "Özellikle yağ üretiminde ayçiçeğini kullanıyoruz. Buğday ithalatına alternatif pazarlarımız Kanada, Meksika ve Avustralya. Ayçiçeğinde ise alternatif pazarlarımız Doğu Avrupa Ülkeleri, Bulgaristan ve Romanya. İhracat noktasında Rusya pazarı ile herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Ukraynada ise yükleme sorunları yaşanıyor. Sevkiyat şu anda durmuş pozisyonda. Umarım bu durum bir an önce geçer, her şeyden önce insan sağlığı birinci önceliğimiz" diye konuştu.
-
Fatih’te son durum: 1 ölü, 10 yaralı! -
Bayram dönüşü yoğunluğu -
Yerli patent başvuruları 11 binin üzerine çıktı -
Fatih’teki bina çökmesi: Doğal gaz kaynaklı olma ihtimali düşük -
Manisa’da hurda ve sahipsiz araçlar MKE’ye sevk edildi -
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan helikopter kazasındaki şehitlere taziye mesajı -
Sakarya Büyükşehir Akademi’de yeni dönem başlıyor -
Manisa'da personele güvenli çalışma eğitimi verildi

