GÜNDEM
GÜNDEM HaberleriHatay’da 36 ton salça posası tespit edildi!
Hatay’da 36 ton salça posası tespit edildi!
Tarım ve Orman Bakanlığı, Hatay Antakya’da yapılan gıda denetimlerinde salça posası ve katkı maddeleriyle üretim yapan bir işletmeye müdahale etti. 36 ton ürün muhafaza altına alınırken, 6 ton domates posası imha edildi ve işletmeye yasal işlem başlatıldı.
HATAY (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimini sağlamak için sürdürdüğü denetimlerde, Hatay’ın Antakya ilçesinde önemli bir operasyona imza attı. Bakanlık gıda denetçisi ekipleri, bir işletmede salça posası ve çeşitli katkı maddeleri kullanılarak salça üretimi yapıldığını tespit etti.
Denetimlerde, domates posası ve biber salçası görünümünde 36 ton ürün muhafaza altına alınırken depoda bekletilen 6 ton domates posası imha edildi.
Gıda güvenilirliğini hiçe sayan işletme hakkında yasal işlem başlatıldığın duyuran Bakanlık sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, “Vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıda erişimleri en büyük önceliğimiz. Denetimlerimiz aralıksız sürüyor, gıda güvenilirliğini hiçe sayan hiçbir girişime geçit vermiyoruz” ifadelerini kullandı.
-
Sakarya 15 Temmuz'a hazır -
2025'te 2,4 milyon kişi iller arasında göç etti... İstanbul en fazla göç alan ve veren il oldu -
Gurbetçilerin yabancı plakalı araç kullanımında yeni düzenleme... Kullanım şartları kolaylaştırıldı -
Keşan'da buğday üreticisi fiyat ve maliyet baskısı altında... Çiftçi üretirken batıyor! -
Balıkesir İtfaiyesi AFAD akreditasyonunu tamamladı -
Muğla’da Karikatür Yarışması ödülleri sahiplerini buldu -
Ankara'da öğretmen adaylarına ücretsiz sınav kampı -
İzmir'den 'Anneye yalnız değilsin, bebeğe hoş geldin' desteği

