YAŞAM
YAŞAM HaberleriHatay tüm güzellikleriyle Ankara'da tanıtılıyor
Hatay tüm güzellikleriyle Ankara'da tanıtılıyor
Hatay’ın turizm potansiyelinin, tarihi ve kültürel değerlerinin ve UNESCO tescilli gastronomisinin tanıtıldığı Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri kapılarını açtı.
ANKARA (İGFA) - “Barış, hoşgörü ve kardeşlik” temasıyla Başkent Ankara'da düzenlenen etkinlikte Hatay’ın birbirinden güzel yemekleri ve binlerce yıllık kültürü 4 gün boyunca sürecek muhteşem bir organizasyonla tanıtılıyor.
Hatay Büyükşehir Belediyesi bu önemli organizasyonda şehrin sahip olduğu kültürel, tarihi ve gastronomik değerleri tanıtmak için fuardaki yerini aldı.
Ankaralılardan ve misafirlerden büyük ilgi gören Hatay standı ilgi gördü. Fuarın ilk gününde standı Hatay Valisi Rahmi Doğan, Ankara Valisi Vasip Şahin milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, STK oda ve dernek temsilcisi çok sayıda vatandaş ziyaret etti.

Gazella Korosu'nun konseriyle başlayan açılışta, Hatay mutfağının yöresel lezzetleri gastronomi şovlarıyla tanıtılırken çok sayıda vatandaşa da künefe ikram edildi.
Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri, künefeden çökeleğe, kağıt kebabından tuzlu yoğurda kadar coğrafi işaretli 10 ürünün tanıtımı ile 29 Mart'a kadar devam edecek.

-
Balıkesir'de plaj voleybolu etabı tamamlandı -
Manisa’da bir günde 50 yangın! -
Bakan Şimşek: İstihdama yönelik aktif iş gücü politikaları devam edecek -
Mardin'de ortak akıl dönemi: MTSO’nun teknik raporları stratejik yatırımlara dönüşüyor -
Pacific Avenue Capital Partners iştiraki, ESE World’ü Amcor’dan satın alma işlemini tamamladı -
Sakarya Büyükşehir tek çatı altında toplanıyor... Yeni hizmet binasının ihalesi yapıldı -
İzmit'te kadın kadına konak buluşmaları -
Başkentte Dikimevi–Natoyolu hattı inşaatında acil durum tatbikatı

