YAŞAM
YAŞAM HaberleriHatay Gastronomi'de bu hafta 'Hint' yemekleri öğretildi
Hatay Gastronomi'de bu hafta 'Hint' yemekleri öğretildi
EXPO’21 Hatay Gastronomi Akademisi’de bu hafta ‘En Sevilen Tatlılar’ ve ‘Hint Mutfağı’ atölye çalışması yapıldı.
HATAY (İGFA) - EXPO’nun açılışından bu yana Güney Kore’den Meksika’ya, Kolombiya’dan İtalya’ya dünyanın tüm lezzetlerini mutfağına taşımaya devam eden Gastronomi Akademisi büyük ilgi görüyor.
Çarşamba günü katılımcılara ‘En Sevilen Tatlılar’ atölye çalışması ile Brownie ve Donat’ın yapılış tekniklerini gösteren ünlü şef Dr. Esat Özata, Perşembe günü ise rengarenk mutfağıyla Hint lezzetlerini öğretti.

Her yaşta gastronomi meraklısının katıldığı Hint Mutfağı atölye çalışmasında Tandoori Murgh (Tavuk Tandır), Samosa (Sebzeli), Tandoori Masala, Naan Ekmeği, Kaju Fıstıklı Basmati Pilavı yapımı öğretildi.

Öğrenirken hem eğlenen hem de yemeklerin tadına varan katılımcılar çok keyif aldıklarını ve yapılacak tüm çalışmalara katılmak istediklerini söylediler. Workshop sonunda katılımcıların belgelerini Şef Özata verdi. Her katılımcıya özel mutfak istasyonları ve gereçler sunan Akademi’de yemeklerin özelliklerine göre özel malzemeler de temin ediliyor.
-
CGTN: Yönetişim Sanatı: Çin sürdürülebilir kalkınma için nasıl yeni bir yol şekillendiriyor -
İstanbul Çekmeköy’de gökyüzünde renk cümbüşü -
Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump'la telefonla görüştü -
Bakırköy’de üç büyük proje yolda -
Bursa’nın Fethi’nin 700’üncü yılında 'Rahvan At Yarışları' heyecanı... 78 at birinciliğe koştu -
Kocaeli Zabıtası vatandaşın her anında yanında -
Kocaeli'de Başkan Büyükakın’a çocuklardan sevgi seli -
Manisa’da 10 ton şifa yağdı

