meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

KÜLTÜR SANAT

KÜLTÜR SANAT Haberleri

'Gözüm Aydın' filmi herkesi Tokat'a götürecek

Türk sinemasının usta oyuncularından senarist, yönetmen Orhan Şeref Ayça memleketi Tokat da çektiği komedi filmiyle gönülleri fethetti.

Sinema ve dizi oyuncusu, Senaryo yazarı ve yönetmen Orhan Şeref Ayça memleketi Tokat’a vefasını Tokat’da filim çekerek gösterdi.

Yönetmen Orhan Şeref Ayça memleketine olan sevdasını çekimlerini de Tokat da gerçekleştirdiği “Gözüm Aydın / Tokat’a Gitmek Gerek” filmini çekerek göstermiş oldu. Yılların sinema ustası oyuncu, senarist ve yönetmen Orhan Şeref Ayça Tokat ilinin güzellikleriyle tarihi ve önemli yerlerinde çektiği Gözüm aydın filmini izleyenlerin mutlaka Tokat’a gidecekleri iddiasında da bulunarak “doğduğum topraklarda bu filmi çekmemin 1. Sebebi memleketime vefa borcumu ödemek. Elbette buralara borcumuzu bir filimle de ödeyemeyiz ama izleyenlerde görecekler inanıyorum ki mutlaka bu tarihi güzel şehrimizi de ziyaret edeceklerdir. Çekimlerine Tokat’ta çekilen Gözüm Aydın filmi, 26 tarihi turistik mekandaki çekimlerle yaptığımız bu komedi filminin Tokat’ın tanıtımına da büyük katkı sağlayacağını belirtti. Tokat’ta Milletvekilleri, Valilik, Belediye ve sivil inisiyatiflerin desteklerinin oluşturduğu bu film mayıs ayı sonuna beyaz perdeye yansıtılmasını planladıklarını da belirtti.

Senarist-Yönetmen ve oyuncu Orhan Şeref Ayça filim de rol alan bazı oyuncular şunlar.

1400’lü yıllarda, Kazıklı Voyvoda olarak bilinen Kont Drakula’nın Tokat Kalesi’nde esir tutulduğu rivayetinden hareketle yazılan senaryoda, Kont Drakula’nın yüzüğü çalınıyor. Ve günümüzde ortaya çıkan yüzük Tokat’a getirileceğinden Türkiye’nin gündeminde Tokat öne çıkıyor. Gözüm (kadın) ve Aydın (erkek) karakterleri İstanbul’dan Tokat’a geliyorlar. Senaryo öylesine bir kurgulanıyor ki Tokat’ın tarihi mekanları, hanları, konakları, müzesi, Sulu sokak, Bey sokak semtlerini kapsayan 26 mekanda sahneler geçiyor. Tokatlıların yöresel lehçesi, kelimeleri kullanılırken Türkçe altyazı okunuyor. Komedi türü filmde dram ve mistik yön de seyirciyi tesiri altına alıyor. 120 dakikalık filmin öne çıkan başrol oyuncuları arasında Özcan Varaylı  (Cerrah paşalı), Osman Cavcı, Tolga Öz, Cennet Mahallesi dizisinde Fatoş karakterini canlandıran Aylin Kabasakal gibi ünlü isimler rol alıyor.

Tokat da çekilen bu filim tüm halkı heyecanlandırdığı gibi Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı’nın dikkatini çekti. Filimin çekimi sırasın da başta filmin yönetmeni Orhan Şeref Ayça ve tüm filim ekibine büyük misafirperver örneği ile yakından ilgilenerek yardımcı oldu. Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı bu film hakkında şunları söyledi “inanıyorum ki ilimizde çekilen bu kadar güzel Tokat’ımızı anlatan gösteren hatta belgesel gibi komik bir filim çekilmemiştir. Bu filmin başta yönetmeni hemşerimiz Orhan Şeref Ayça ve tüm ekibini kutluyorum. Bu film Tokat insanımızın sıcak yaklaşımını da hissettirecektir. Ayrıca bu filimle birlikte Tokat Turizmine de katkı sağlayacağını da umuyorum” dedi.

Tokat’ın tanıtıma da katkı sağlayacak görsellerle izleyenleri kahkahaya boğacak bu film hakkın da konuşan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da filim ekibine büyük katkılar vererek güzel bir sinema filmi olması konusun da yardımcı oldu. Gözüm aydın filmiyle Tokat da bir ilki de gerçekleştiren ünlü sinema oyuncusu senarist ve yönetmen Orhan Şeref Ayça’nı bu filmiyle ilgili konuşan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Erol “hemşerimiz ve gururumuz olan Orhan Şeref Ayça gibi bir sinema emektarının bu güzel filmi inanıyorum ki izleyenleri mutlaka Tokat’a getirtecektir. Çünkü senaryo ve oynanan oyun kadar filim için çekilen Tokat ilimizin güzel mekanları da film kadar ilgi görecektir “dedi.

Gözüm Aydın filmini başarıyla bitiren sinema ustası Orhan Şeref Ayça “bu filmi yazarken ve oyuncu ekibimizi de oluştururken hep aileyi düşündük. Son yıllarda ülkemiz de ve dünya da yaşanan istenmeyen durumlar zaten halkımızı gerdi. Onun için bu filmle hem ailece sinema keyfi yaşayacaklar hem de belki de hiç düşünemedikleri kadar Tokat ilimizin güzelliklerine hayran kalacaklardır. Ben başta sayın Tokat valimiz Dr. Ozan Balcı’ya ve Belediye Başkanımız Eyüp Eroğlu’na yine çekimlerimiz üresince bizlere yakın ilgi gösteren Tokatlı hemşerilerime çok teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum. İnanıyorum ki bu filim Tokat ilimizi görmeyenlerin burayı ziyaret edeceklerdir dedi.

 



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi