EĞİTİM
EĞİTİM HaberleriGölcük'te gençlere sıfır atık bilinci aşılanıyor
Gölcük'te gençlere sıfır atık bilinci aşılanıyor
Kocaeli'de Gölcük Belediyesi, geleceğin teminatı olan gençlere çevre bilinci aşılamak için Gölcük Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerine “Sıfır Atık” konusunda eğitim verdi.
KOCAELİ (İGFA) - Gölcük Belediyesi, ilçedeki okullarda geri dönüşüm ve sıfır atık bilincini artırmaya yönelik eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Eğitimler kapsamında Gölcük Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Gölcük Ticaret Meslek Lisesi’nde öğrenciler ile bir araya geldi. Yaklaşık 150 öğrencinin katıldığı eğitimde; Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Serkan Aksöz tarafından öğrencilere, sıfır atık uygulamalarının günlük hayatta nasıl kolaylıkla uygulanabilecekleri örneklerle anlatıldı.
KAYNAKLARIN VERİMLİ KULLANIMI VE DOĞRU ATIK YÖNETİMİ
Öğrencilerin aktif katılımıyla gerçekleşen eğitimde Aksöz, atık oluşumunun en aza indirilmesi, kaynakların verimli kullanılması ve doğru atık yönetimi konularının altını çizdi. Öğrencilere yönelik yaptığı bilgilendirmede, teorik bilgilerin yanı sıra, Sıfır Atık uygulamalarının evde, okulda ve genel yaşam alanlarında nasıl kolaylıkla adapte edilebileceği konusunda somut örnekler sunuldu.
Gençlerin çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunarak, kalıcı çevre bilinci oluşturma hedefiyle düzenlenen eğitimler belirlinden program dahilinde devam edecek.
-
Network 2030'a öncülük ediyor... WBBA, küresel çapta yetkili bir veri iletişimi sertifikası olan AI-Net'i resmi olarak başlattı -
Bursa İnegöl milli irade için tek yürek oldu -
Sualtı Hokeyi Dünya Şampiyonası heyecanı Gebze’de -
Muğla Fethiye Karagedik'in altyapısına yeni yatırım -
Manisa'da kapalı alanlarda larvasit uygulaması -
Gaziantep Büyükşehir sağlık yatırımlarını tanıttı -
Uzmandan otizm uyarısı: Eğitim yaşam kalitesini belirliyor -
Bursa Yıldırım'da parklara yaz bakımı

