meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

GÖKÇE, “TBMM’DE BİLGİLENDİRME YAPILMALI”

GÖKÇE, “TBMM’DE BİLGİLENDİRME YAPILMALI”

“Ülkemize Karşı Olabilecek Her Türlü Saldırının Ve Tehlikenin Karşısındayız”

HAKAN AKIN / UHA  -  Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Av. Soner Gökçe;  Parti Genel Merkezinde Genel Başkan vekili Uğur Aksöz, Genel Başkan yardımcısı Sabri Erbakan ve Genel Başkan yardımıcısı Adnan Delikurt ile birlikte, yapmış oldukları kurultay sonrası ilk MYK toplantısında, MYK üyeleri ile ilgili yapılan görev dağılımının MYK üyelerine tebliğ edildiğini açıkladı.

 Ayrıca büyük kurultay sonrası yapılan ilk MYK toplantısında Ülkenin içinde bulunduğu siyasi, ekonomik ve sosyal konularla ilgili, iç ve dış politika ile güvenliğimize ilişkin gelişen olayların değerlendirildiğini ifade etti.

Gökçe; yapmış olduğu açıklama da 20 Aralık 2020 tarihinde kurulan Türkiye Değişim Partisinin büyük kurultayını tamamlayarak seçimlere girme hakkını kazanan bir parti olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Soner Gökçe; Dış işleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Suriye’ye yönelik yapılması planlanan askeri harekat noktasında kararlı oldukları yönündeki açıklamasına ilişkin konuyla alakalı değerlendirmeler de bulundu. Açıklamasında Ülkemizin ve Yurttaşlarımızın güvenliği en önemli hassasiyetimizdir ifadesini kullandı.

Ülkemize yönelik tehlikeler karşısın da Devletimizin yanındayız ifadesini kullanan Gökçe, “Vatanımızın ve yurttaşlarımızın güvenliğine karşı gelişebilecek her türlü saldırı da Hükümetin bu yöndeki alacağı somut tedbirlere karşı yanında elbette olacağız. Ancak hükümetin, Ülkemiz adına bu kadar önemli bir konuda alacağı kararlarla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisini toplayarak gerekirse gizli oturumda bilgilendirme yapmasını, Parlamento da bulunan ve bulunmayan tüm siyasi partilerle gerekli hassasiyeti göstererek yaşanılan süreçle ilgili değerlendirmelerde bulunulmasını arzu ederiz. Hudut ve bayrak birliği temel fikrimizdir, buna karşı oluşabilecek tehlikenin saldırının karşısın da elbette ki her türlü Ülke menfaatine yönelik atılacak adımları evrensel hukuk ilkesi çerçevesinde destekleriz. Bununla birlikte Ülkemizin bu önemli kararı verirken her türlü olumlu olumsuz hassasiyeti, değerlendirmeyi geniş çaplı yapıp ülkemizin de gereksiz hiçbir macera içerisine sokulmamasını Ülkeyi yönetenlerden beklediğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz” dedi.

Merkez Bankası Bağımsız Olmalıdır

Soner Gökçe; Merkez bankasında ki görevden alınmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Merkez bankasının bağımsız bir nitelikte olmasını arzu ettiklerini ve müdahalenin olmaması gerektiğini belirterek son 1 yıl içerisinde sık sık başkanlar dahil olmak üzere merkez bankasında görevden almaların yaşandığını, Merkez Bankasının ekonomi ve para politikalarıyla ilgili bağımsız hareket edemediğini, istikrarın bozulduğunu bununda piyasalara olumsuz yansıdığını görmekteyiz dedi Bir kez daha kurumların bağımsızlığını ve işleyişinde ki demokratik yapıya dikkat çekti. Bağımsız yargının güçlü meclisin ve tarafsız Cumhurbaşkanının Ülkemizin her anlam da güçlenmesine katkı sağlayacak bir yapı olduğunu bir kez daha görmekteyiz. Güçlü Ekonominin Güçlü Devletin temeli budur”şeklinde konuştu.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi